Sunn(ere) Oreokake

11. desember 2015 | Godis og kaker

Denne kaken har gitt meg skikkelig hodebry, l e n g e!

Jeg har testet ut flere bunner og flere fyll. Tilslutt landet jeg på denne!

Fyllet er sukkerfritt og fett redusert i forhold til den orginale oppskriften. Til bunn har jeg valgt å beholde oreokakene, derfor får den hete sunn(ere) og ikke sunn oreokake, selv om du her sparer kroppen for masse sukker, fett og kalorier.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Til bunn trenger du:

12 oreo kjeks knust til smuler.

3 ss smeltet smør

Slik gjør du:

Rør smulene ut i smørret.

Press massen utover bunn i en springform. Settes i kjøleskapet i minst 20 minutter.

 

 


Til Det hvite laget trenger du:

50 g philadelphia light


50 g gresk yoghurt
25 g sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
1 plate gelatin

Slik gjør du:

Legg gelatin i kaldt vann.

Visp så sammen kremost, yoghurt og søtning.

Når gelatinen er myk smelter du den i 2 ss kokende vann.

Hell den inn i osteblandingen mens du rører godt.

Hell det over bunn og settes i fryseren

 


Til Sjokoladelaget trenger du:

100 g gresk yoghurt
10 g kakao
20 g sukrinmelis



En klype salt

1 plate gelatin

 

Slik gjør du:

Legg gelatin i kaldt vann.

Visp sammen yoghurt, kakao, søtning og salt.

Smelt gelatinen i 2 ss kokende vann.

Hell dette i sjokoladekremen mens du rører godt.


Tips:

Visp eggehviten fra ett egg til luftig og vend dette inn i sjokoladekremen før du heller denne over det hvite laget. Det gjør mousen litt luftigere. 

 


Etter over fire timer i bil og en litt utfordrende slutt på dagen tar denne bloggeren kvelden når.

 


Vil du stemme på meg som årets Helse/Treningsblogg kan du gjøre det
HER

 


Lite Smil

 


Desiree

 

 


Notater:



#sukkerfri


#sunnere


#bakeutensukker


#funskjonellmat


#diamat


#søttogsunt

 

 

 


11. desember 2015 | Godis og kaker

Comments are closed.