Proteinrundstykker med blåbær og gresskarfrø

28. september 2015 | Frokost

Gullrotrundstykkene fra bloggen er fra før av en leserfavoritt, men nå tror jeg faktisk den vil få litt tøff konkurranse!

Disse rundstykkene egner seg helt klart best med litt søtt pålegg, smør eller ost, men de er rett og slett supersaftige og gode på smak.

det gode næringsinnholdet er ikke å forakte det heller.

1/2 pakke gjær

2,5 dl lunkent vann

1 ts salt

2 ss olje

2 ss fibersirup clear eller honning

2 dl blåbær

1 lite beger cottage cheese

500 gram fibramel eller annet grovt mel

2 dl gresskarfrø

1/2 dl kruskakli

 

 

Slik gjør du:

Rør ut gjær i vann og salt.

Tilsett blåbær, cottage cheese, olje og frø.

Bland godt

Rør inn melet og elt deigen (kna godt) i ca 10 minutter.

Heves i 30-60 minutter

 

Deles i 6-8 emner og stekes på 200 grader i 25 minutter.

På snapchat i dag finner du mine beste tips til vellykket gjærbakst, pluss noen tips til hvordan du baker med cottage cheese.

Navnet er Fitfocuse.

 

Desiree

 


28. september 2015 | Frokost

Kommentarer (12)

  1. Disse ser helt nydelige ut, men det høres mye ut med en halv pakke gjær til 8 rundstykker? Jeg tåler ikke gjær, men når jeg baker brød til resten av familien her, bruker jeg 1/4 pakke gjær til to hele brød.. Tror du rundstykkene kan bakes med bakepulver?

Comments are closed.