I går tok vi en liten timeout fra en hektisk hverdag og dro til Son.
Timingen kunne ikke hvert bedre. 25 varmegrader, sol og vindstille har ikke akkurat hver normen denne sommeren. Men i går kunne vi altså sitte på brygga i Son, nyte et glass rosevin, spise middag i sol og varme.
Den kvelden skal det leves lenge på når høsten kommer snikende.
Jeg bestilte en av de bedre burgerene jeg har fått på lenge. Og for dere som lurer på hvordan jeg får alle ideene mine fra, her er svaret.
Den ganske så tradisjonelle okseburgeren var nemlig smurt inn med currypasta, og kombinasjonen var magisk!
Så magisk at jeg måtte rett på kjøkkenet å lage min egen lille vri på herligheten!
I stede for currypasta lagde jeg burgerbrød med smak av karri, og litt chilli.
For å lage 6 burger»brød» trenger du:
1 stor søtpotet
1 egg
1 dl grovt mel
Salt
2 ts karri
1/2 ts chilli
Slik gjør du:
Skrell og kok søtpoteten mør
Mos med stavmikser og tilsett resten av igrediensene.
Når du steker «brødene»
- Legg bare litt røre i midten av vaffeljernet
- Ikke lukk vaffeljernet før den ene siden er nesten helt stekt
- Lukk så vaffeljernet til brødene er ferdig
Hele denne prosessen finner du på min livestory på Snapchat akkuart nå (Fitfocuse)
Hvordan lager jeg burgerene?
Jeg bruker ren karbonadedeig og tilsetter ikke noe annet enn ønsker krydder. Salt, pepper og chilli er favoritten.
Jeg steker burgerene først på sterk varme til de er brune på hver side, så skrur jeg varmen ned til halv styrke og steker 3 minutter på hver side.
Her er burgerne montert med spinat, avokado, rødløk, ost, bacon og litt aoli <3
Det ble en skikkelig homerun og middagsselskapet ga den terningkast 6.
Stort Smil
Desiree
Åh, det så godt ut!Gjerne ta en tur innom bloggen min, ha en fin dag 🙂
Prøvde jeg, for det så så utrolig digg ut! Men, det ble bare svineri – de hang ikke sammen i det hele tatt. Tips?
Camilla: du må steke dem sånn som jeg beskrev ellers går det ikke 🙂 kan også stekes i panne 🙂
Hvor ser de lækre ud, dem må vi prøve.. hvor er dit porcelæn mon fra?
Hvor mange burgere blir det av en karbonadedeig?
Ida: 3 🙂
Oppskriften til sier 6 stk burgerbrød. Er det 1stk som er en porsjon, eller et under og et over når det er i menyen til Fit på 30 dager??
Marianne: du skal ha 1:8 del av tallerken 🙂 står i planen under slik bruker du kostplanen
Kan man fryse disse?
Mette: nei 🙂
Skal vaffeljernet smøres med litt olje eller noe?
Stine: ja 🙂
Skal brødet vær helt gjennomstekt? Eller litt «bløtt» inni?
kine: Kommer ann på hvor lenge du steker det 🙂
Lurte på å prøve å lage disse med sellerirot i dag – tror det kan bli godt. Har laget dem med søtpotet, og det funker fint, men er ikke så glad i søtpotet.Du KAN faktisk fryse dem – det har jeg gjort, og det funket HELT fint!Hva tror du om sellerirot i disse?
Tone: skal selv lage med sellerirot i dag 🙂 funker flott 🙂
Anita: Nja 🙂 Hvis dine blir svidde ville jeg nok gjort det, for de må jo steke en stund 🙂
I dag laget jeg disse med blomkål – var helt supert! Mer nøytralt enn både søtpotet og sellerirot, og med hvitløk og masse annet godt krydder likte jeg dem bedre! MUMS!
Kan jeg bruke kyllingkjøttdeig? Spiser verken storfe eller svine kjøtt. 🙂
Janne: Ja 🙂