Vi har hatt en skikkelig sløv søndag, og for en gangs skyld synes jeg det er helt greit.
Vilde er ikke så lik mammaen sin nemlig. Jeg vil gjerne bruke fridagene på å være ute, gå på tur i skogen, grille på stranden, sykle tur ogs, osv. Vilde vil helst sove lenge, se på TV, gå på cafe, tegne, bake og pulse rundt hjemme.
Vel i dag fikk Vilde viljen sin.
Så fikk jeg kose meg litt på kjøkkenet.
Resultatet ble en ny oppskrift på rundstykker.
I Danmark kaller vi litt mykere rundstykker for boller, så i mitt hode er dette grove gulrotboller med gresskarfrø og cottage cheese.
Cottage cheesen merker du ikke noe til, den gir bare bollene ennå mer saftighet og et godt proteininnhold. Og det liker vi selv om vi ikke er så glad i cottage cheese sånn til vanlig 😉
Du trenger:
1/2 pakke gjær
2,5 dl lunkent vann
1 ts salt
2 ss olje
2 revne gulrøtter
1 lite beger cottage cheese
500 gram fibramel eller annet grovt mel
2 dl gresskarfrø
1/2 dl kruskakli
Slik gjør du:
Rør ut gjær i vann og salt.
Tilsett gulrot, cottage cheese, olje og frø.
Bland godt
Rør inn melet og elt deigen (kna godt) i ca 10 minutter.
Heves i 30-60 minutter
Deles i 6-8 emner og stekes på 200 grader i 25 minutter.
Husk at du kan lagre innleggene i gratisappen Bloglovin
HER
så slipper du å klikke rundt på bloggen hver gang du skal bruke en oppskrift eller et treningsprogram.
Over og ut 🙂
Desiree
Ser digg ut! Bruker du tørrgjær eller den andre typen gjær?
Veronika: Du kan bruke begge deler 🙂
hvor mange kcal er det i hver?
Anonym: ca.150 🙂
Tone Evensen: 🙂
Moser du cottage cheesen med stavmikser? Jeg rørte den bare inn, men de hvite «klumpene» ble veldig synlige og smeltet liksom ikke helt bort da jeg stekte rundstykkene. De på bildene her på bloggen ser helt «klumpfrie» ut….
Kristine: her har jeg gjort det, men jeg gjør det ikke alltid 🙂
Hva er kruskakli?
Caamilla: Kli 🙂
Disse har blitt en kjempe favoritt, veldig mettende og god 😀
Hei! Spiser du disse med pålegg?
Cathrin: Ja 🙂
Heihei. Hvor mange rundstykker blir det ca?
Karoline Bruun: Står 6-8 i oppskriften 🙂