Fem om dagen – i en klassisk kjøttsaus

6. juli 2015 | Middag

Vi nordmenn sliter med å spise minimumsanbefalningene for frukt og grønt. På den andre siden har vi null problemer med å spise 25 kilo sukker i året. Hjelp! 

Jeg skal ikke påstå at familien hiver seg ukritisk over alt jeg kokelerer,så denne pasta kjøttsausen er en flott måte å lure flere grønnsaker inn i hverdagen.

Faktisk skjuler det seg så mye godt i denne at med en normal porsjon så er du bare 50 gram unna dine «fem om dagen»





Til 4 personer trenger du:

2 bokser hakket tomat med hvitløk

1 stor gul løk

4 gulrøtter

1 stor, grønn paprika

1 boks mais

1 ts sukker

Salt, pepper + krydder etter eget ønske

Vi brukte paprikapulver, basilikum og en liten knipe karri

400 g karbonadedeig

 

Slik gjør du:

 

Kutt opp grønnsakene. 

Stek først løk og gullrøtter til løken blir blank.

Tilsett så paprika.

Stek kjøttdeig med krydderet. 

 

Hell kalde tomater på boks i en blender sammen med grønnsakene. 

Blend til en glatt tomatsaus.

Hell over kjøttdeigen og varm opp.

Tilsett mais rett før servering

Jeg serverer det hele med fullkornspasta, sorte oliven og litt parmesan på toppen.

 

Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen bloglovin
HER

 

Stort smil

 

Desiree


6. juli 2015 | Middag

Kommentarer (4)

  1. Testa denne i dag! Veldig god! Trur eg skal prøve med tomatpure for å få meir tomatsmak neste gang. Takk for at du kjem med mange gode oppskrifter:-)

Comments are closed.