/inneholder et sponset produkt/
Å kalle noe for flatbread i Norge skaper noen falske assosiasjoner, men det er altså det denne nye mattrenden heter utenfor vårt lille lands grenser.
I dag hadde jeg tenkt jeg skulle gi deg to oppskrifter på hvordan man kan lage dette brødet, pluss mine fire favoritt toppinger!
For hva er flatbread hvis det ikke er flattbrød?
Det er en tynn pizzabunn, ofte uten ost, toppet med masse gode saker og servert som tilbehør til grillmat eller salat. Jeg spår at dette blir den nye foccacian.
Veldig enkelt å lage, mange smaksmuligheter og i dag skal du få en lavkarbo oppskrift og en versjon laget på grovt mel.
Men vi tar toppingene først:
Base:
Det finnes flere varianter hvor man bare steker dette brødet uten noe på, men jeg synes det smaker best hvis det er en eller annen form for saus på toppen.
Smør eller dryss over
- pesto
- olivenolje
- tomatsaus
- salsa
- osteblanding (ikke bruk så mye som på en pizza)
- oliven tapenade
Toppinger
Jeg pleier å steke mine med base og en toppinging, for så å toppe dem en gang til ved servering. Her er noen forslag
- Tomatsaus, sopp, grønnkål og baconbiter. Etter steking litt fersk fetaost.
- Pesto, friske tomater, oliven og pinjekjerner. Etter steking legger jeg på noen skiver mozzarella og basillikum.
- Olivenolje, frisk rosmarin og litt reven spekeskinke.
Variasjonene er mange. For de som annser seg selv som litt mer våggale i matveien kan jeg virkelig anbefale å steke dette brødet med olje og salt på, og toppe det når det er ferdig stekt med chevre, walnøtter og et dryss honning. MOMS!
Over til bunnene.
De lages og stekes etter annvisning i oppskriften, akkuart som en pizza, men det er viktig at de er litt ekstra tynne.
Jeg pleier å kjelvle ut en vanlig pizzabunn først, så legger jeg denne opp på ett bakepapir, legger ett nytt bakepapir over og kjevler den ennå tynnere.
Grov sunn bunn finner du
HER
Bildene over er laget med Proteinfabrikken sin lchf pizzabunn miks. Denne finner du
HER
Stor Smil
Desiree