Peanøttsmørret er ikke det første som blir spist opp hjemme hos oss. Så da jeg hadde nesten en hel krukke på vei ut på dato var det påtide å eksprimentere litt på kjøkkenet.
Resultatet ble en søt, salt og crunchy granola. Uten sukker og full av sunne saker!
Du trenger:
5 gode ss peanøttsmør.
1/2 dl vann.
50 g sukrin gold eller 1/2 dl honning.
4 dl blanede nøtter og frø.
Jeg brukte mandler, hasselnøtter, solsikkefrø, gresskarkjerner og chiafrø.
2 dl havregryn.
Slik gjør du:
Varm opp peanøttsmør, vann og sukrin i en kjele. Ta kjelen av varmen.
Tilsett nøtter og frø og rør til de dekkes av massen.
Tilsett havregrynene og bland godt.
Bre det hele utover en bakeplate og inn i ovnen på 170 grader i 15 minutter.
Vend gjerne blandingen litt underveis.
Dette er sunt, men ikke kalorifattig. 2-3 ss over en smoothie eller yoghurt er akkurat passe til en lett frokost eller lite mellommåltid.
– Desiree
å nam!! Dette må jeg prøve 🙂
det så kjempe godt ut 🙂
Silje Eriksen: veldig godt 🙂
Spiller det noen rolle hva slags peanøttsmør en bruker? Tenkte mest på om det er noe særlig forskjell på merkene iforhold til hvor «sunt» det er,
Cathrine: Beste er jo usaltede og økologiske, men det er ikke et par ss peanøttsmør i noen karameller du lager av å til som har den største betydningen 😉
Ups! Skal dette være helt sprøtt? Jeg var dessverre litt kjapp i vendingen og leste ikke godt nok, blandet alt sammen, deretter så jeg at peanøttsmøret etc skulle varmes…..hehehehe…..jeg brukte nemlig PB2 – som har 85% mindre kalorier enn vanlig peanøttsmør og kommer i pulverform til å blandes ut med vann – veldig godt. Så derfor endte jeg opp med å bare røre alt sammen og klæsje det ut på bakebrettet for steking…….er ikke helt sprøtt, så jeg lot det bare stå igjen i avslått ovn med døra litt på gløtt….. måtte smake på det da – veldig godt! Mmmmmmm
Linda: hell i uhell 🙂