Peanutbutter granola; sukkerfri og supersunn.

16. mars 2015 | Frokost

Peanøttsmørret er ikke det første som blir spist opp hjemme hos oss. Så da jeg hadde nesten en hel krukke på vei ut på dato var det påtide å eksprimentere litt på kjøkkenet.

 

Resultatet ble en søt, salt og crunchy granola. Uten sukker og full av sunne saker!

Du trenger:

 

5 gode ss peanøttsmør.

1/2 dl vann.

50 g sukrin gold eller 1/2 dl honning.

 

4 dl blanede nøtter og frø.

Jeg brukte mandler, hasselnøtter, solsikkefrø, gresskarkjerner og chiafrø.

2 dl havregryn.

Slik gjør du:

 

Varm opp peanøttsmør, vann og sukrin i en kjele. Ta kjelen av varmen.

Tilsett nøtter og frø og rør til de dekkes av massen.

Tilsett havregrynene og bland godt.

 

Bre det hele utover en bakeplate og inn i ovnen på 170 grader i 15 minutter.

Vend gjerne blandingen litt underveis.

Dette er sunt, men ikke kalorifattig. 2-3 ss over en smoothie eller yoghurt er akkurat passe til en lett frokost eller lite mellommåltid.

 

– Desiree


16. mars 2015 | Frokost

Kommentarer (7)

  1. Spiller det noen rolle hva slags peanøttsmør en bruker? Tenkte mest på om det er noe særlig forskjell på merkene iforhold til hvor «sunt» det er,

  2. Cathrine: Beste er jo usaltede og økologiske, men det er ikke et par ss peanøttsmør i noen karameller du lager av å til som har den største betydningen 😉

  3. Ups! Skal dette være helt sprøtt? Jeg var dessverre litt kjapp i vendingen og leste ikke godt nok, blandet alt sammen, deretter så jeg at peanøttsmøret etc skulle varmes…..hehehehe…..jeg brukte nemlig PB2 – som har 85% mindre kalorier enn vanlig peanøttsmør og kommer i pulverform til å blandes ut med vann – veldig godt. Så derfor endte jeg opp med å bare røre alt sammen og klæsje det ut på bakebrettet for steking…….er ikke helt sprøtt, så jeg lot det bare stå igjen i avslått ovn med døra litt på gløtt….. måtte smake på det da – veldig godt! Mmmmmmm

Comments are closed.