Gul suppe høres kanskje ikke så delikat ut. Det det er er bakt butternut squash suppe. Men siden butternut squash/gresskar kan være litt vanskelig å få ta i Norge kan denne suppen fint lages som en gulrot suppe, eller ennå bedre gulrot og søtpotetsuppe. Alt avhengig av hvor god tid du har. Jeg lager den ofte kvelden før og varmer opp til lunsj eller middag.
Til 4 personer trenger du:
350 gram gulrot, søtpotet eller butternut squash
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1 dl appelsinjuice
7 dl kyllinkraft (buljong)
Slik gjør du:
Søtpotet eller squash burde bakes. Jeg gjør dette i mikro.
Del i 2 eller 4 deler, full styrke i 20 minutter.
Gulrøtter og løk stekes før de kokes helt møre i kraft.
Skrap ut kjøttet fra squashen
Stek løk og hvitløk
Tilsett alt i kraften og gi et oppkok.
Ta av platen og kjøres til suppe i blender eller med stavmikser.
Kikertene er laget etter
denne
fremgangsmåten. Kan også lages dagen før.
Her servert med en god klatt ekstra lett rømme.
Skikkelig vintermat <3
– Desiree
Comments are closed.