Det er ikke alt på mitt kjøkken som er laget i en håndvending!
Noen ting skal man nemlig ikke tulle så alt for mye med. Boller, skikkelig luftige, søte boller er en av de tingene. Men litt sunifisering er lov, litt.
Du trenger:
1 liter melk
150 g smør
100 g sukrin melis
25 g gjær
0,5 ts kardemomme
1,5 kg fibramel
Slik gjør du:
Kok opp melk, smør og melis.
Avkjøl blandingen til den er fingervarm.
Rør gjæren ut i væsken.
Bland i kardemomme og mel,
Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang.
La dem heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 7-10 min.
Noen ting er verdt litt ekstra tid på kjøkkenet!
– Desiree
Det må jeg prøve, savner å spise boller 🙂
Iselin Renée: 🙂
Mmmm 😉 Hveteboller lukter og smaker jo såå godt ferskt- bare synd kroppen reagerer mindre bra, hehe ! Fibramel, hva er dette?
Positivt For Deg: Får litt småvondt i magen selv, men tenker på det som en kalkulert risiko 😉 Det er et litt grovere mel som du får kjøpt på butikken 🙂 Blanding av hvete og havre 🙂
Ida: Hehe 🙂 Der kan du se! Ha en super dag 🙂
Ahaaa- hvete og havre ja 😉 Er nok flere justeringer å teste, men moro å vite.
Åhh dette må prøves! Funker det å bytte ut sukrinmelis med sukrin gold? 🙂
Camilla: ja, det gjør det 🙂 smaker veldig godt 🙂
Tror du halvparten av smøret kan byttes med kesam?
Sandra: ja 🙂
Skal det være 100 gram gjær?!? Var mye…:-)
Liv Kristin Lauritzen: 25 🙂
Rettet opp nå 🙂
hva kan man bruke i stedefor fibramel? får ikke tak i det her 🙂
Malin: du kan lage eget havremel ved å kjøre gryn til mel med stavmikser. Bruk 70% hvete og 30% havremel 🙂