3 sunne pizzabunner.

3. januar 2015 | Middag

Det lørdag, det er helg og selv om det er januar har vi kanskje lyst til å kose oss litt. Heldigvis kan januar og kos kombineres!

 

I dag får du mine 3 beste, sunne pizzaoppskrifter.

Først ut er en liten sunn vri på den tradisjonelle pizzaen.

 

Oppskriften finner du i
DETTE

blogginnlegget.

 

Neste seilet opp som en stor hit i Fitnessverden sist år. Tynn, sprø, bunn med masse proteiner. Krever ingen elting eller heving.

Oppskrift i
DETTE

innlegget.

Tilslutt får du mitt nyeste kjøkken ekpriment.

Pizzabunn med base av butternut squash. Får du ikke tak i det kan du bruke søtpotet.

 

Denne rask å lage, og om jeg så skal si det selv, så smaker det utrolig godt!

 

350 g butternut squash eller søtpotet

1 egg

100 g lettkokte havregryn

Litt krydder

Først må grønnsaken bakes. Dette gjør du ved å fjerne skall og dele den opp i biter og kjøre den i mikroen til den er mør, ca 5 min.

Har du ikke mikro kan du bruke vanlig ovn. 200 grader til den er mør.

 

Mos grønnsaken med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.

Ha i resten av ingrediensene og jobb til du har en glatt masse.

 

Smør røra over en langpanne med bakepapir og forstek midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter.

Avkjøl litt.

 

Over til fyllet.

Pass på å ikke bruke for mye tomatsaus. Jeg pleier å smøre bunn med tomatpurre, før jeg tømmer juicen fra de hakkede tomatene og bruker disse i bunn.

Ost over tomatsausen og ønsker fyll på toppen.

Stekes videre i 15 minutter. Sett gjerne pizzaen ned de siste minuttene så bunn får litt ekstra varme.

 

Håper det smaker.

 

– Desiree


3. januar 2015 | Middag

Kommentarer (8)

  1. Den siste pizzaoppskriften. Er det nok til 2 pers, eller 1?Må man her ha 150gr protein som fyll?

  2. Sigrid: Tunfiskpizzaen er nok til en som spiser mye 😛 De andre holder til 2. Med ost så lander du nok på nærmere 150 gram 🙂

  3. Hei 🙂 Hvor mye kan man spise av søtpotet pizzan på fit for 30? eller den med fibra mel? 🙂

Comments are closed.