Dette har helt klart hvert den store bakehelgen! Med både Kick Off på jobben, barnebursdag og babyshower.
Jeg er vanligvis et kakenonster uten like, men nå tror jeg at jeg er forsynt på en stund…
Kake til babyshower var en liten utfordring da min venninne hverken tåler gluten, sukker, nøtter eller soya!
Til alt hell tåler hun mandler, og dermed falt valget mitt på denne blåbærpaien.
Passende da hun har en liten kjekkas i magen <3
Oppskriften er veldig enkel, slik jeg liker det.
Du trenger:
200 gram frosne blåbær (eller mer om du vil)
200 gram mandler
1,5 dl sukrin gold.
1,5 dl olje (raps eller solrikke)
Slik gjør du:
Hakk mandlene med en stavmikser.
Det trenger ikke å bli til mel.
Bland i sukrin gold og olje.
Hell de frosne bærene i en form og press mandelfyllet over som et lokk.
Stekes på 200 grader i 20 minutter.
Pisket kremfløte med 1/5 ts vaniljepulver satte prikken over i-en.
Nam!
– Desiree
Såg deilig ut. Den skal prøves når fit30 er over….
Sonja: kan nytes som helg kos da 🙂
denne skal definitivt prøves en dag! bare med flere slag nøtter, kokos olje, og bringebær istedenfor blåbær 😀 har også prøvd brownien din, som fallt veldig i smak hos moren min som ikke tåler sukker, hvitt mel eller melk, var moist og fin!
Anniken: 🙂
Prøvde denne oppskriften, men alt ble tyntflytende….?
Lill: brukte du frosne bær? Fyllet blir jo som litt tykt syltetøy.