Fargerik pizza.

18. juni 2014 | Middag

Hva passer vel bedre enn pizza på lillelørdag?
Og når den i tillegg er full av fiber, proteiner og fargerike grønnsaker er jeg solgt.

Til en stor, eller to små bunner trenger du:

6dl fibramel
2,5 dl vann
25 g gjær
2 ss olje
1 ts sukker
1 ts salt

Start alltid med det våte. Bruk varmt vann (37 grader) og ha i oljen. Bland ut halvparten av melet med resten av de tørre ingrediensene og bland dette med vannet og oljen. Spe med mer mel mens du rører om, men ikke bruk mer mel enn nødvendig. Deigen må ikke bli tørr eller hard.

La deigen heve i minst 30 minutter.
Kjevl ut og prikk bunn med en gaffel.
Stekes i 5 minutter på 275 grader.
Og ta den ut.

Til saus brukte jeg en boks hakked tomat med basilikum og oregano.

Bre denne over bund og stø over ost.

Vilde ønsket kjøttboller på dagens pizza.
Jeg krydret rå karbonadedeig og formet bitte små kjøttboller.
Resten av fyllet består av rødløk, orange paprika og grønn brokoli.

Stekes til osten er gylden på 220 grader.
Smakfult både for magen, tungen og øynene.

Håper det inspirerer.

– Desiree


#oppskrift


#barnemat


#familiemat


#grovpizza


#pizza


#sunkost


#proteiner


#magermat


18. juni 2014 | Middag

Kommentarer (2)

  1. Hvor får man tak i fibramel? Er det en mulig erstatning om jeg ikke skulle finne det? 🙂

  2. Cesilie: På matbutikken 🙂 Om ikke du finner så bruk et annet grovt mel 🙂

Comments are closed.