Kjøttfri mandag.

13. januar 2014 | Ernæring

I går begynte jeg å følge hele Norges trimdonning på Facebook.
Det første som dukket opp må newsfeeden min var en oppskrift og oppfordring til «kjøttfri mandag».
Først tenkte jeg ikke så mye over det, men nyskjerrigheten var vekket.

Meat free monday er en kampanje lansert av FN, og frontet av Paul McCartney og Yoko Ono.

En ting er at de fleste av oss vill ha store helsemessige fordeler av å øke vårt inntak av plantebassert mat, en annen ting er effekten dette vil ha på miljø!

Visste du at om DU går over til å spise en vegetar middag i uka så reduserer du ditt CO2 utslipp med 170 kg i året!
Hvis alle nordmenn gjør dette tilsvarer det utslippet til 360.000 biler!
Wow.

Og når det finnes så mye gode vegetar retter, hva er grunnen til å la være!?

Jeg starter med å dele en ganske så fargeløs en…

Potetsuppe.
Her avbildet med bacon (fy), men for kjøttfri mandag ville jeg servert den med ristede pinjekjærner og basilikum <3

Du trenger:

1 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong.
400 g poteter.
1 purre
1 gul løk

1 neve pinjekjærner
Litt basilikum til pynt.

Slik gjør du:

Kutt purren (kun det hvite) og løk i biter.
Stekes mørt i litt smør.

Skrell og kutt potetene i små biter.
Kokes overmøre i kraften.
Tilsett løk og purre og mos med stavmikser.
Spe evt. ut med litt ekstra vann.

Rist pinjekjærnene i en tørr panne og strø over <3

Hva tenker du om å spise vegetar middag en dag i uken?

– Desiree


13. januar 2014 | Ernæring

Comments are closed.