Å aktivisere en femåring når man selv er syk er ikke bare bare.. Korte uteturer, små inneprosjekter og mye lek på kjøkkenet et det som gjelder nå om dagene. «Heldigvis» er været med meg!
I dag var vi så heldige å bli invitert på middag hos en god vennine. Deilig lasang og sprø salat! Moms!
Vel hjemme var det ennå noen timer til leggetid. Vilde blir fem i august, noe hun er meget opptatt av. Så da jeg spurte hva hun ville gjøre og hun svarte
-byrsdagkake!
Tenkte jeg at vi like godt kunne eksprimentere litt!
Sukkerfri, redusert karbo og fett, banan og sjokolade- Stjernekake!
Til den hvite delen av kaka trenger du:
4 egg
3 dl sukrin
1 stor moden banan
4 dl mel ( her finmalt speltmel)
2 ts bakepulver
Slik gjør du:
Mos bananen og bland alle ingrediensene.
Start med det våte, avslutt med det tørre.
Kle en brødform med bakepapir.
Hell røren over og stek i ovnen på 175 grader i 20 min.
Denne kaken er jo bare halveis hjemmelaget. Sjokoladekaken er ferdigmiks fra Sunkost. Du får kjøpt tildvarende på de fleste Menybutikker.
Lag røren som anvist på pakken.
STOPP!
Ikke gjør mer nå!
Når den lyse kaken er ferdig stikker du ut små stjernefigurer med en pepperkakeform.
Legg disse til siden.
Bre halvparten av sjokoladekaken utover brødformen.
Stikk stjernene godt nedi og hell resten av røren over.
Stekes på 175 grader i 30 minutter.
<3
Og jammen rakk vi ikke en tur ut i det fri også! I mangel av energi har jeg satt Vilde til å lage er herbarium! Og da må det jo plukkes litt blomster!
Mitt lille tyttebær:)
På tide å telle litt sauer!