/skrevet i samarbeid med TINE Kefir/
Å marinere kjøtt i kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. Har du ikke prøvd dette før burde du skrive det opp som ditt neste kjøkkenprosjekt!
I denne oppskriften får den syrlige Kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Chipotle er tørket og røyket jalapenio. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Akkurat passe spicy en grå høstdag.
Du trenger:
4-6 kyllinglår med skinn
1 lime
1 dl frisk persille
Salt og pepper etter smak
Til marinaden trenger du:
2 ss hvitløkspulver
2 ts tørkede chilliflak
2 ts tørket dill
3 ss chipotle tabascosaus
4 dl TINE kefir
Slik gjør du:
-
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden. -
Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 – 14 timer.
Ved tilberedning:
Sett ovnen på 200 grader. Over og undervarme.
-
Varm opp olje i en god stekepanne. -
Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter. -
Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille.
Dette er den siste oppskriften jeg har laget i samarbeid med TINE Kefir. Om ikke du alt har testet knekkebrød bakt på kefir eller eltefrie rundstykker med blåbær og kefir anbefaler jeg deg å prøve. Du finner oppskriftene
HER
og
HER.
Personlig synes jeg at vi har spart det beste tilslutt!
Håper det smaker!
Desiree