Lørdagskveld betyr for de fleste av oss kosemat, men kosemat trenger ikke bety usunn mat, og sunn mat trenger ikke å bety kjedelig, smakløs og tidskrevende mat.
Her har dere min vri på en lørdags klassiker; hamburger og chips.
Til hamburgeren trenger du:
400g kyllingkjøttdeig
1ss mel
Valgfritt krydder
4 skiver lett gulost
Noen skiver spekeskinke
Til chips trenger du:
Amadine, mandelpoteter eller andre typer poteter med
tynt skall
Olivenolje
Salt og valgfritt krydder
Slik gjør du.
Start med å sette ovnen på 250 grader. Skjær potetene opp i tynne skiver.
Spre dem utover et bakepapir.
Pensle med olivenolje, strø over salt og krydder.
Sett brettet rett inn i ovnen.
Bland kjøttdeig, mel og krydder.
Form 2 store burgere.
Husk at kjøttet trekker seg sammen når du steker det, så form dem store og flate.
Stek dem i en panne med olje på den ene siden. Snu, legg på ost. Legg spekeskinken i panna og stek ferdig.
Lag sausen etter anvisning på pakka, men dropp smøret. Sausen vil smake det samme, men ikke bli like blank og bløt.
Sett på grillen i ovnen for å gi potetene litt mer crisp. Følg med!
Monter burgeren på ditt yndlingsvis.
Håper det smaker:)
Hva tenker du om brødet? Jeg må velge et glutenfritt alternativ, men lage selv eller kjøpe ferdig? 🙂
Anne Kjersti: det eller droppe brødet 🙂
Hva med fullkornsbrød? 🙂
Lars-Erik: det går fint 🙂
Charlotte: valgfritt 🙂 det du liker til burger. Her er det bernaise.
Hei! Jeg savner litt mer spesifikk informasjon om hvor mye som er beregnet per person på oppskriftene 🙂 Har funnet det på noen (hverdagsgratengen f.eks) men ikke alle!Ellers er jeg superfornøyd med opplegget, og koser meg med å lage all den gode maten 🙂
Marianne Jørs: det er fordi at når jeg var ny blogger og bare hadde 200 lesere om dagen så tenkte jeg ikke på det 😉 Men bruk de rettningslinjene du har fått 🙂 Gratengene er stort sett til 4 og resten til 2 🙂
I fitpå30- skal kun være grønt til burgeren, ikke disse hjemmelagde chipsen?
Lisa: Stemmer 🙂