Denne oppskriften er hva jeg kaller en oldie, but goodie! Den har blitt presentert på bloggen før, men nå har oppskriften fått seg en liten oppdatering. Ikke nok med det! Du får oppskrift på tre lags kakekremer! Lowcard style! Sjokolade, vanlje og bringebærkrem!
Sjokolade er min favoritt!
Pst! Uten topping inneholder denne kun 90 kalorier!
Vi tar cupcaken først!
Til 12 stykker trenger du:
0,6 dl bakekakao
2 dl vann
1,5 dl sukrin gold
1 dl lett melk
1 stort egg
2 dl kesam
2 dl fibramel + litt til til justering
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Bland først sammen kakaopulver, bakepulver og fibramel.
- Rør så sammen egg, sukrin, kesam og vann.
- Bland det tørre og det våte. Fordeles i 12 miffinsformer. Stekes på 180 grader varmluft i15 -17 minutter.
Så toppingene!
Sjokoladekrem
Du trenger:
200 gram sjokolade
200 gram smør
Slik gjør du:
- Smelt sjokolade og smør sammen
- Sett til avkjøling i kjøleskapet
- Ved romtemperatur visp kraftig til du får en luftig sjokoladekrem
Vaniljekrem
Du trenger:
3 eggeplommer
3 ss sukrin melis
1/2 dl fløte
1 ts vanilje
1 ss smør
————————
2 dl fløte
Slik gjør du:
- Ha eggeplommer, 1/2 dl fløte, vanilje og sukrinmelis i en kjele. Kok opp under omrøring på svak varme. Når den tykner rør inn smørret og sett til avkjølning.
- Når blandingen er kald pisker du 2 dl fløte til krem.
- Visp så inn vanilje blandingen
Bringebær krem
Du trenger:
3 dl fløte
2 dl bringebær
Slik gjør du:
- Visp først fløte til krem
- Tilsett bringebærene
- Gi det hele en runde til med vispen så du får en rosa krem
Jeg sier bare N A M !
Husk at du kan lagre innleggene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Dette så kjempe godt ut 🙂
Kan jeg bruke f.eks. kokosmel i stedet?
Ser nydelige ut!
Hei.De ser jo helt nydelige ut.Lurer på hvor mange kalorier det er i cupcaken MED toppingen? 🙂
Ann Charlott: Det vil variere fra topping til topping 🙂 Jeg har ikke regnet ut det 🙂
Ann Charlott: Siden det er få ingredienser så er det enkelt å regne ut selv 🙂 Sjokoladefrostingen er f.eks. ca. 200 kcal ekstra, spørs litt på hvilken type sjokolade du velger.En annen god frosting til disse muffinense er 3 dl fløte og 100 g sjokolade. Smelt sjokolade i varm fløte, ha i kjøleskapet over natten og pisk opp til krem 🙂 Supergod!
Kakerøren ble veldig rennende, skal den være sånn?
Blir som vanlig muffinsøre 🙂
Hei Ser kjempegode ut, men jeg bor for tiden i Italia og har ikke tilgang til fibramel eller kesam. Forslag til annen meltype hadde vært supert (har bla havremel, div klityper og annet grovt mel), og kan jeg feks bruke rømme eller cottage cheese i stedet for kesam?
Hei Jeg bor for tiden i Italia og har ikke tilgang til fibramel eller kesam. Har du forslag til annet type mel jeg kan benytte (har feks havremel, div klityper og annet grovt mel)? …og kan jeg benytte rømme eller cottage cheese i stedet for kesam?
Hei Jeg bor for tiden i Italia og har ikke tilgang til fibramel eller kesam. Har du forslag til annet type mel jeg kan benytte (har feks havremel, div klityper og annet grovt mel)?