Sukker og glutenfri brownie

90 kaloriers brownie!

27. januar 2017 | Godis og kaker

Enhver helseblogg med litt respekt for seg selv har en versjon av bønne brownien. Jeg har en fra før av, men den er nesten litt for sunn, og krever noen spesialprodukter. Det gjør ikke denne!

Å bruke bønner som base i bakeverk er helt genialt! De gir ikke smak, de gir masse proteiner og de gjør at du kan utelukke både fett og mel. Supersunt med andre ord. Personlig synes jeg de gjør seg alle best i sjokoladekaker. En sjokoladekake skal nemlig være litt bløt (etter min mening) og saftig. Vi savner ikke mel i en skikkelig bløt brownie med god sjokoladesmak gjør vi vel?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Du trenger:

 

Ingredienser

  • 240 gram sorte bønner på boks ( vekt uten lake) 
  • 3 modne bananer (middels store) 
  • 2 store egg 
  • 2 dl havregryn blendet til mel med stavmikser 
  • 1 ss bakekakao 
  • 30 gram mørk sjokolade 
  • 2 ss honning eller annen søtning

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 160 grader – over og under varme.
  2. Blend anne ingrediensene til en glatt masse.
  3. Ha bakepapir i en mellomstor kakepanne
  4. Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Den vil være ganske bløt når du tar den ut.
  5. La den avkjøle seg i ca en time før servering.
  6. Gir 10 stykker

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


Følg meg gjerne på Snapchat 
(Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

27. januar 2017 | Godis og kaker

Kommentarer (2)

  1. Kan man bruke røde bønner/kidneybønner, eller gir de en helt annen smak? Spør fordi jeg ikke finner sorte bønner

Comments are closed.