9 gode grunner til å drikke sitronvann

11. april 2016 | Ernæring

Lemon. Ripe Lemons Hanging on a Lemon tree. Growing Lemon


Licensed from:
Subbotina Anna

/
yayimages.com

Under min Boost detox startet jeg hver dag med varmt sitronvann. Jeg hadde ingefær i mitt også, men for enkelthetens skyll – sitronvann.

1 hel sitron, presset ut så mye varmt vann du måtte ønske. Det har jeg også fortsatt med etter detoxen og jeg har lovet å fortelle hvorfor. Og det er hele 9 grunner til det.

hot water in a glass with lemon and sweet honey


Licensed from:
Szakaly

/
yayimages.com

1. Gir immunforsvaret et BOOST

Sitroner inneholder masse vitamin C. De fleste av oss er klar over at vitamin C er bra for immunforsvaret, men visste du at når du er stressa så trenger kroppen din mer vitamin C enn ellers for å holde immunforsvaret in shape?


2. Sitroner er en god kilde til Kalium

Som ikke bare er godt for helsa, men også hjerne og nerve funksjon.


3. Bra for førdøyelsen.

Dette har jeg skrevet mye om før. Både varmt vann og sitron gjør at fordøyelsen går letter, virker smertestillende på en vond mage og motvirker oppblåsthet.


4. Gir god ånde

Men drikk det med sugerør for å skåne emaljen!


5. Motvirker kviser

Denne kan jeg skrive under på!


6. Motvirker sukkersug

Kanskje ikke om morran, men neste gang du får lyst til å gå på skapjakt – prøv litt sitronvann først.


8. Motvirker inflammasjoner i kroppen


9. Gir deg litt ekstra futt på morrakvisten!

I tillegg kan jeg jo nevne at når man starter dagen på best mulig vis, så er det enklere å holde god stil dagen igjennom.

To tomler opp for det!

Smil

Desiree

11. april 2016 | Ernæring

Kommentarer (32)

 1. Høres godt ut! Presser du en sitron hver morgen? Jeg har ingen slik fruktpresse… og det går vel ikke an å bare sprute litt sitronjuice oppi og få samme effekten, regner jeg med? :ler:

 2. Viktigt å nevne at sitron og andre sitrus frukter er syreskadene på tennene,og bør derfor begrense inntaket av sitronvann

 3. Fint om du oppgir kildene dine. I en jungel av mer eller mindre seriøse kostholdsråd er det fint å kunne se kildene som ligger bak rådene.

 4. Tonje: akkurat i dette tilfelle er kilden egen skolegang 😉 men henviser jeg til forsningsrapporter kan jeg godt linke til disse 🙂

 5. Kan man bruke lime også eller har ikke den like mange positive effekter som sitron? Har bare lime hjemme nå he he

 6. Hei. Kan man bruke sitronsaft på flaske ? Sånn man kjøper for å ha i f. Eks te? Eller må sitronen være fersk? Takk for at du driver din blogg, og for all inspirasjon og tips du gir 🙂 Stå på! Bra jobba 🙂 Klem

 7. Kan du forklare på hvilken måte sitron er bra for fordøyelsen, motvirker kviser og sukkersug? Har du eventuelt noe forskning som sier dette? 🙂

 8. Hei du skrev at du bruker sitron vann i tre dager. Hvor lenge har du opphold før nye tre dager? Mvh Elise

 9. Hei! Det er en fantastisk blogg du har!! 🙂 Jeg har et spørsmål. Om man bruker sitronsaft fra flaske, hvor mye skal man beregne da tror du? Hvor mye vann i forhold til sitronsaft? 🙂 Ha en finfin dag videre! Du gjør en god jobb! 🙂

 10. Hei 🙂
  En liten anbefaling:
  Jeg har i en Steviosa-tablett. Da blir det ikke surt og både mann og barn drikker – og liker :))). (Stevia-sukett fra Soma. Har lest at den er best og mest naturlig.)

Comments are closed.