Protein smoothie

8 måter å lage en proteinsmoothie på – uten proteinpulver

13. februar 2017 | Smoothies & Juice

Smoothie er ikke bare en perfekt start på dagen, det kan også være en kjapp lunsj, et sunt mellommåltid, noe søtt på kvelden og litt sunt påfyll etter en treningsøkt! Men for at en smoothie skal være alt dette trenger den blant annet å inneholde en proteinkilde.

Automatisk går tanken til proteinpulver, men nei – det trenger absolutt ikke å komme i pulverform eller som andre spesialprodukter! I dag gir jeg deg 8 ingredienser du kan tilsette din smoothie for å få opp protein innholdet. Alle sammen finner du på nærmeste butikk!  Protein smothie Protein smothie

Egg er nok min favoritt! Visste du at egg er en superfood? Vel, det er det.

Egg inneholderså å si alt vi mennesker trenger. Proteinet består av aminosyrer som både i sammensetning og kvalitet er så bra at de kan utnyttes av kroppen nesten 100%.
Det meste av proteinet finnes i hviten. Plommen derimot er full av sunne fettsyrer og næringsstoffer.
Egg inneholder også:
Vitamin A er bra for syn, vekst og kroppens forsvar mot infeksjoner og sykdommer.
Vitamin E er en viktig antioksidant.
Vitamin K får blodet til å koagulere.
Vitamin B2 eller  riboflavin, er bra for huden og stimulerer kroppens eget immunforsvar.
Et ekstra pluss skal egget ha for D-vitaminer, som sjelden forekommer naturlig i matvarer.

Ha ett rått egg i din smoothie. I Norge er dette helt trygt, og jeg lover – det smaker ikke noe som helst!

 

Nøtter og frø er en flott, vegansk proteinkilde. Visste du for eksempel at 2 ss peanøttsmør inneholder 8 gram proteiner. Og at i tillegg til proteiner tilfører den smoothien din viktig fett, god smak og nydelig konsistens!

 

Havregryn er vår egen lille superfood! De fleste vet at havregryn er sunt, men ikke hvor sunt. I forhold til protein innhold når den nesten like lagt opp som chiafrø.

Tilsett 0,5 dl havregryn i smoothien din og den får mer proteiner, mer fiber og metter lengre!

 

Gresk yoghurt er nesten selvskreven i mine smoothies. Den gir en deilig kremete konsistens, litt syrlighet og 100 gram inneholder ca. 10 gram proteiner. Det er faktisk mer enn 100 gram av en ferdig utblandet proteinshake!

 

Mens vi er inne på saker som inneholder mer proteiner enn en proteinshake – Cottage cheese gir 13 gram proteiner per 100 gram. Mange er litt skeptiske til klumpene, men med en god blender forsvinner disse lett!

Protein smoothie

Kefir er ikke bare godt for førdøyelsen! 2 dl gir ca. 11 gram proteiner.

 

Grønne grønnsaker og blader inneholder mer enn vitaminer, mineraler og viktige antioksidanter. Visste du at 2 dl grønnkål også gir deg 4 gram proteiner. Ikke nok til ett måltid, men det bidrar! Grønnkål inneholder også mer jern enn biff, mer kalsium enn melk og hele 10 ganger mer vitamin C enn spinat!
Det er en god kilde til vitamin A, C, K og B6. Rik på folsyre, antioksidanter, fiber, magnesium, riboflaviner, potassium, thiamin og mange andre flotte fremmedord!

 

Og da har vi kommet til siste på dagens liste! Helt vanlig Bake kakao! Som faktisk gir 22 gram proteiner per 100 gram.

Nå skal vi nok ikke begynne å lage smoothies med 100 gram kakao i, men tenk deg! Litt frossen banan, litt gresk yoghurt, litt havregryn, litt peanøttsmør, litt kakao og litt vann og BOM – proteinbombe med deilig smak av sjokolade og peanøtt! Perfekt når du fyser på noe om kvelden!

Har du lyst på min komplette Smothie Guide – full av smarte tips som disse og digge oppskrifter? Da burde du melde deg på mitt nyhetsbrev HER. Den følger nemlig med neste nyhetsbrev som kommer søndag 19.02.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

13. februar 2017 | Smoothies & Juice