7 tips som gjør løping LETTERE!

15. september 2016 | Løpeskolen

Ja, for å løpe kan være ganske tungt. Det liksom litt meningen. Ønsker man å komme i bedre form må man nemlig utfordre kroppen – litt utenfor komforsonen. Men det er ikke dermed sagt at ikke man kan ta med seg noen lure triks som gjør løping LETTERE for både kropp og sinn!

 


Styrk ben og core.

Å løfte bena opp fra bakken krever faktisk styrke, og ikke bare kondisjon! Det er ikke dermed sagt at du må bruke timesvis på gymmet, men hva med å legge inn noen øvelser etter en løpetur en til to ganger i uka? Med disse to øvelsene kommer du faktisk lang vei

 


1 bens knebøy:

Trener stabiliet rundt kneet, styrker både forside og bakside av lår, utfordrer både core, balanse og koordinasjon. Alle viktige elementer for en som løper.

Fokus på å holde balansen og kom så langt ned som mulig. Motsatt arm og ben. Kjør 8-10 reps per ben. 3 runder.


Halv burpee:

Her skal du prøve å få hele fotsålen i bakken. Alt for mange løpere pådrar seg skader i ankel, akilles og skinnlegg. Her jobber du både med å aktivere leggmusklene og tøye akilles. Styrkemessig er dette en øvelse for core og hofteleddsbøyer. 10 reps * 3.

Hold magen spent og ryggen rett i begge posisjoner.Litt teknikk

Sparer deg unødvendig belastning, får deg fortere fra A til Å og gjør løping LETTERE. Noen enkle tips har jeg delt før – jeg deler dem igjen 🙂

 


 1. Armbruk


  Hold armene i 90 graders vinkel i albueleddet og la armene pendle frem og tilbake langs kroppen. Det er ikke nødvendig med store armbevegelser. 

 2. Utnytt tyngdekraften


  Når du løper skal du utnytte tyngdekraften ved å la kroppen ha et kontrollert fall forover. Still deg opp og flytt vekten din frem på foten. Kjenn da hvordan kroppen din blir «dratt» fremover.  Dette vil gjøre det lettere å lande naturlig på forfot/mellomfot og gi deg mer fart fremover

 3. Steget starter i hofta


  Foten skal gå i en sirkulær bevegelse, nesten som et hjul. Får du til dette vil alt gå lettere, og du får bedre flyt i løpingen.

 


Pust riktig

Jeg vet mange sliter med dette. De fleste løpere har hva vi kaller et 2 pust pattern. Det vil si at vi puster inn på 2 innpuster og ut på 2 utpuster – i samme takt som man løper.

 


Spis og drikk riktig

Råd nummer 1 er å investere i et drikkebelte!

Sørg også for å få i deg litt mat før en løpetur. Kanskje ikke på vei ut døre, med tanke på hold, men si to timer før en økt.

 


Oppvarming, tøying og tøy igjen!

Brukt 5-10 minutter på å varme opp. Stopp og tøy! Legg, lår og hofteleddsbøyer. Fullfør økten din, så tøy igjen.

Hvorfor?

Det forhindrer vonde og stramme legger på tur, og er så absolutt skadeforebyggende. Det er jo ikke til å stikke inn under en stol at løping kan gi en del skader.

 

 


Begynn rolig.

Vi gjør gjerne omvendt. Setter avgårde i et voldsomt tempo for så å måtte sakke ned. Begynn heller i et tempo som føles for lett! 

 


Riktige sko!

Det kan ikke understrekes godt nok. Riktige sko er viktig!

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 

 


15. september 2016 | Løpeskolen

Kommentarer (6)

 1. Veldig viktig med riktige sko og det å spise riktig. De andre tipsene var nyttige, de visste jeg ikke ^^

 2. Hei, sliter veldig med å få lastet inn siden din. Vært slik over en uke nå, ingen problem med andre blogger.MvhJulie

 3. Veldig mange fine innspill! 😀 Skoene du har på deg ser ut som Asics Gel-Noosa til barn, stemmer det?De ser i hvertfall helt like ut som de vi har i butikken nå. Jeg jobber i sportsbutikk. Har sett at du bruker disse skoene flere ganger tidligere, men følte jeg bare måtte si noe nå. Som voksen trenger man mer støtte og demping enn det er i en barnesko. De fungerer kanskje helt ok til fritid og gjerne styrketrening, men jeg håper absolutt at du ikke løper joggeturer med dem..!

 4. Suzanne: jeg er godt kjent med sko og løping, også disse 🙂 ville ikke anbefalt andre å løpe med dem, men jeg trives med det. Jeg veier lite og har god teknikk, løpt med sko uten demping i mange år og trives med det 🙂 Men takk for at du deler 🙂

 5. Jeg sliter med å finne riktige sko, og har fått ulike svar fra sportsbutikker om hva jeg bør velge. Jeg legger nesten all vekt på utsiden av foten. Er ikke det overpronasjon? En butikk sier jeg da må ha oppbygging på innsiden som f.eks en kayano, mens den andre butikken sier motsatt…at jeg ikke kan ha oppbygging på innsiden for da vil jeg belaste utsiden enda mer… Hva er riktig??

Comments are closed.