8 SUNNE NYHETER PÅ BUTIKKEN | 1 du burde droppe – 7 du burde prøve

19. juni 2018 | Ernæring

Jeg synes alltid at det er gøy å gå å titte i butikkhyllene. Her i Norge har vi jo hengt litt etter når det kommer til utvalg av sunne saker, men etterhvert begynner det å komme seg her til lands også!

Dette er noen av nyhetene som jeg har falt over den siste tiden. Noen er verdt å plukke med seg i handlekurven, noen er like greit å la stå!

 

FERDIG LAGET KRAFT OG KRAFTBASSERTE SUPPER/SAUSER.

En ting er at det smaker utrolig godt! En annen ting er at kraft er en super kilde til både kollagen og gelatin, som begge har masse helsefordeler!

Vi nevner noen kjapt:

  • Det er billige proteiner. Gelatin inneholder 90% protein og 10 % vann
  • Proteiner består av aminosyrer. Kroppen vår produserer alle aminosyrene selv bortsett fra 10. Disse må tilføres via kosten. Gelatin inneholder 9 av disse 10.
  • Inneholder kollagen. Kollagen er det viktigste proteinet i vårt bindevev. Det er blant annet kollagen som holder huden vår spenstig og rynkefri.  Etterhvert som vi blir eldre reduseres denne produksjonen. Der er derfor det selges dyre hudkremer med nettopp kollagen, men kroppen bygges opp innenifra, ikke uten ifra. Det er faktisk bedre å droppe kremene og heller drikke litt kraft om anti aging er målet 😉
  • Siden gelatin trekker til seg vann og kollagen holder huden spenstig kan det hjelpe på cellulitter
  • Kollagen gjør også at hår og negler vokser fortere og blir sterkere. Igjen – kroppen bygges opp innenifra!
  • Bedrer fordøyelsen. Gelatin binder vann til seg og kan dermed virke som fiber i tarmen og hjelpe maten lettere gjennom systemet. Det hjelper også å bryte ned protein og fett raskere.
  • Virker bra for ledd og kan redusere leddsmerter

 

SUPERFOOD BLANDINGER.

Nå er det ikke lenge siden jeg skrev dette innlegget om hvorfor du ikke burde bruke masse penger på superfoods. Men disse blandingene koster rundt en hundre lapp. Så om du er nyskjerrig og har lyst til å teste synes jeg de er et godt kjøp.

 

BRØDMIKSER

Personlig elsker jeg å bruke brødmikser som base når jeg skal bake brød. Da slipper jeg å ha flere forskjellige sorter mel og korn i skuffen, og kan bare tilsette det jeg selv ønsker. Typisk tilsetter jeg gjerne flere nøtter og frø, surmelksprodukter og kanskje en eller annen form for grønnsak.

Pass på å sjekke grovhets skalaen!

 

BERIT NORDSTRAND kommer stadig med nye produkter. Sist ut er Mylk.  Melk uten ku.

Denne kommer i to varianter. Havre og Havre & Mandel. Det er ingenting i veien med å drikke ku melk, men det er heller ikke noe i veien med å lure mer plantebasert mat inn i kostholdet. Ja takk til variasjon.

Så over til produktet som skuffet meg.

Det ser så lovende ut når man titter foran på flaska, men når man snur den oppdager man fort at dette bare er overpriset eplejuice tilsatt litt agurk, spinat, ingefær, sitron og salat!

Foran på flaska kan produsenten skrive hva de vil, men når du snur flaska til den ingrediensen det er mest av stå først under innhold. Så snu alltid juice og smoothie flaskene og sjekk hva du rent faktisk kjøper!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

19. juni 2018 | Ernæring

Kommentarer (1)

  1. Takk Desiree. Her var det mange bra tips. Har lenge hatt lyst til å prøve ut kraft men har ikke orket å begynne å lage selv. Bloggen din er helt super og faktisk den eneste jeg bruker tid på å følge.

Comments are closed.