Mageøvelse

7 fleip og fakta om trening, kosthold og slanking

14. august 2017 | Kropp

Noen myter klarer vi vist aldri å avlive! Hvorfor akkurat disse har fått så god grobunn vet jeg ikke, men jeg prøver stadig å komme dem til livs;)

Mageøvelse
Bilde; Trimtex

1. Du får flatere mage av å gjøre mange sit-ups


FLEIP

En ting er at svært på klarer å trene magen effektivt ved å gjøre sit-ups. De fleste kobler inn hofteleddsbøyerene og drar i nakken istede for å bruke core. Men Sit-ups vil ikke gi flatere mage. For å få til det må du fokusere på kosthold, kondisjonstrening og styrke av store musklegrupper som bein og rygg. Jepps, det er større sjanse for å få flat mage av knebøy enn av sit-ups!

2. Det er like bra å gå 10 kilometer som å løpe.


FAKTA 

i allefall nesten.

Du vil forbrenne ca like mye ved å gå 10 kilometer som ved å løpe, men etterforbrenningen vil være større ved å løpe. Også tar det jo kortere tid å løpe en 10 km enn å gå!

 

3. Brød, ris og pasta er usunt.


FLEIP

Så lenge du sørger for å velge fullkorn inneholder brød, ris og pasta viktige vitaminer, mineraler og fullkorn som kroppen trenger, men vi trenger ikke brød, ris og pasta i ubegrensede mengder. Med minde du er barn eller en svært aktiv voksen er det nok med 1/4 del av tallerkenen.

 

4. Alkohol stopper fettforbrenningen.


FAKTA.

Kroppen prioriterer å forbrenne kalorier i denne rekkefølgen – alkohol, karbohydrater, fett.

 

5.Sunne fettstoffer feter ikke.


FLEIP.

Alt du spiser for mye av feter. Men kroppen trenger noe fett, og da er det viktig å velge de fettsyrene som har positive effekter på din helse.

 

6.Du kan ikke gå ned i vekt av styrketrening.


FAKTA.

Du skal i allefall trene ekstremt mye og over lang tid før styrketrening alene gir utslag på vekten. De store utslagene på vekten får du enklest ved å endre kosthold. Men at trening, både kondisjon og styrke, hjelper på et vekttap og gjør det enklere å holde kiloene borte er det ingen tvil om.

 

7. Å tøye motvirker skader og stølhet.

Dette har hvert diskutert i årevis, men nå er i allefall alle de lærde enige om at du ikke blir mindre støl av å tøye. Å tøye har heller ikke noen direkte skadeforebyggende effekt, men å ha god beveglighet motvirker både skader og ondter, og for å få god beveglighet – TØY!

 

Følg meg gjerne uka mi på Instagram og Snapchat  (desireeandersen). Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

 

Stort Smil


Desiree

14. august 2017 | Kropp