6 ting du må vite – før du kutter ned på karbohydratene for å gå ned i vekt!

Reklame 16. juni 2021 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse

egen reklame

Over 100 sunne sommer oppskrifter og treningsøkter HER

 

Det er ikke til å stikke under en stol at det er den tiden av året da mange har et ønske om å gå litt ned i vekt eller stramme opp litt her og der. Akkurat den tematikken har jeg ikke tenkt til å gå inn på i dag. I stede vil jeg snakke litt om å bruke «lavkarbo» som metode for å gå ned i vekt.

Det er ingenting i veien med å spise lavkarbo hvis man trives med det. Mange gjør det og elsker livsstilen sin. Dette innlegget er til deg som er glad i mat som inneholder mye karbohydrater, men samtidig tenker at dette er den raskeste veien til vektreduksjon. For det er det ikke!

Ved å kutte ut karbohydrater eliminerer du automatisk flere kaloririke matvarer som sukker, hvitt mel og flere ultraprosseserte matvarer.
Du går altså ikke ned i vekt fordi du unngår karbohydrater, men fordi du inntar færre kalorier og mindre av mat som bidrar til blodsukkersvingninger og søtsug.

Tvert i mot er det mange gode grunner til å beholde karbohydratene i kostholdet ditt:

  1. De er kroppen eneste kilde til fiber. Fiber er viktig for tarmhelsen, gjør at måltidet metter lengre og hjelper til med å holde blodsukkeret stabilt.
  2. Karbohydrater fra grønnsaker, frukt og belgvekster er mat som gir et høyt volum på måltidet, men samtidig tilfører lite kalorier.
  3. Med en gang du eliminerer en hel matgruppe fra kostholdet ditt blir det vanskelig å få dekt kroppens behov for vitaminer og mineraler.
  4. Karbohydrater er kroppens foretrukne energikilde.
  5. Karbohydrater er hjernens drivstoff.
  6. Sist, men ikke minst er de aller fleste kilder til karbohydrater både sunne og næringsrike! Jeg ser alt for ofte at mange drar alle karbohydrater over en kam!  Spis gjerne mindre mindre karbohydrater fra sukker, hvitt mel og ultraprossesert mat, men husk at karbohydrater fra grovt korn, frukt, bær og belgvekster så absolutt hører hjemme i et sunt og næringsrikt kosthold♥️

Tilslutt vil jeg bare tipse om denne oppskriften!

Bite size jordbærpannekaker! Dagens oppskrift på min instagram. Du kan følge mer HER

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Desiree Andersen (@fitfocus.no)

Stort Smil

Desiree

Reklame 16. juni 2021 | Ernæring, Kosthold, kropp & helse