9 ting du burde vite om rumpa di

6 ting du burde vite om rumpa di + 3 øvelser som aktiviserer hele stussen!

6. mars 2017 | Kropp

Hvis ikke du vet det fra før av så skal jeg i dag fortelle deg hvorfor du burde være utrolig glad i rumpa di! Uansett form eller fasong!

Rumpe er også stikkordet i denne ukas Tren med meg video!

 

Du bruker rompa di hele tiden. 

Når du sitter så er den kanskje ikke så aktiv, men den er fremdeles i bruk! Men rumpa di er en av de viktigste musklene du har! Den hjelper deg når du skal stå oppreist, den hjelper deg holde balansen, gå, hoppe, bøye deg, osv, osv.

9 ting du burde vite om rumpa di

En svak rumpemuskel kan gi flere ondter og skader blant annet vondt i ryggen, knærne eller hoftene, mens en sterk rumpe kan både forebygge skader, hjelpe deg prestere bedre i så godt som alle former for trening og fysisk aktivitet.

Rumpa di består av tre muskler som jobber sammen.

Gluteus maximus, medius og minimus.

Selv om de jobber sammen som ett team er det viktig å være klar over at forskjellige øvelser og bevegelser aktiverer dem i større og mindre grad. 

Du skal få tre eksempler av meg!

Sammen utgjør disse tre musklene en av dine største muskelgrupper. Det betyr blant annet at når du trener rumpa di så bruker kroppen mye energi eller kalorier om du vil!

Rumpa di tåler mye trening. Siden det er en stor muskelgruppe, som er veldig delaktig i hverdagslige aktiviteter, tåler denne musklegruppen en del trening. Om du ønsker er strammere stuss kan den fint trenes både to og tre ganger i uka.

 

Jeg vet ikke med deg, men jeg synes det er utrolig spennende å tenke på hvordan kroppen er satt sammen og hvordan den er konstruert for å gi deg en god hverdag og et godt liv! Men det er viktig å huske på at den trenger å brukes, utfordres og være i bevegelse for å kunne gjøre det <3

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

6. mars 2017 | Kropp