6 Fleip og fakta om vekttap

20. august 2016 | Kropp

Åhhhhh denne tiden av året altså!

På en side er jeg så glad for at jeg har så mange fine lesere som føler at de kan spørre meg om råd. På en annen side blir jeg litt lei meg for at det er så mange myter der ute som er med på å gjøre dette med helse, sunn livsstil, and let´s be honest – slanking, så vanskelig for folk!

La oss ta en titt på det sammen.

surprised woman looking at weight scales

Licensed from: 
tomwang

 / 
yayimages.com


 

 


1.DU MÅ UNNGÅ KARBOHYRATER


FLEIP.

Karbohydrater er et viktig næringsmiddel. Og selv om kroppen kan få den energien den trenger fra proteiner og fett alene, inneholder karbohydratkilder viktige mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler, antioksidanter) som kroppen trenger. Vær heller bevist hvilke kilder du henter karbohydratene dine fra!

Styr unna næringsfattige ting som sukker og fint mel. I stede for å fokusere på å kutte ned på karbohydratene, fokuser heller på spise mer grønnsaker, frukt, bær og fullkorn. I den rekkefølgen.

 


2. DU KAN IKKE PUNKTFORBRENNE


FAKTA.

Jenter, jeg er lei meg for det, men du kan ikke trene på en spesiell måte som gir deg flatere mage, mindre grevinneheng og tynnere lår. Det går bare ikke!

Hvor din kropp har lyst til å lagre mest fett er genetisk bestemt. Du kan spise sunt, trene variert kondisjon og styrketrening for hele kroppen, ha en normal vekt og en normal fettprosent. Ut over det – love your body <3

Tro meg, det tok meg år å akseptere at jeg alltid kommer til å ha fuglebryst og stor rumpe. Nå er jeg ganske glad i den.

 3. DU BLIR TYKK AV Å SPISE FETT


FLEIP.

Faktisk er sannheten den at det er vanskelig å ned i vekt om du spiser for lite fett. Men det er ikke et fett hva slags fettkilder du spiser eller mengde så klart.

Velg først og fremst fett fra planter (oljer, avokado, nøtter, frø, osv) og fisk.

Fat free diet concept.


Licensed from:
72soul

/
yayimages.com


 

 


4. FASTE ER SUNT FOR KROPPEN.


FLEIP OG FAKTA.

De siste årene har det vært gjort flere studier på både periodisk faste og 5:2 dietten.

Resultatene viser gode blodverdier, lavere blodtykk, bedre kolesterol og positiv innvirkning på vekt.

Spørsmålet jeg så stiller meg er om dette er et resultat av fasten eller det faktum at man spiser sunnere?

Vi er nok alle enige om at det nok har mye å gjør med det siste, MEN når det er sagt viser det jo et annet viktig poeng.

At så lenge du spiser når du er sulten, og slutter å spise når du er mett , så er det ikke så nøye når eller hvor ofte du spiser, men HVA du spiser.

 


Derfor går vi over til neste:

 


5. DU MÅ SPISE HVER 3 TIME FOR Å HOLDE FORBRENNINGEN OPPE.


FLEIP OG LITT FAKTA

For forbrenningen går faktisk litt opp når du spiser, men ikke så mye at det har noe å si på et vekttap. Det det kan ha noe å si på blodsukkeret!

Det er for folk flest lettere å holde et stabilt blodsukker vet å spise hver 3. time. Men igjen kommer dette ann på gener, hva du spiser og hvordan hverdagen din ser ut.

Personlig spiser jeg dagens første måltid til lunsj. Kan både trene og jobbe før dette med fin energi. Det henger nok sammen med at jeg spiser middag så sent som i åtte . ni og ti tiden på kvelden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


6. DU BURDE IKKE SPISE ETTER KLOKKA 6 – 8 ELLER 10.


FLEIP

Man kan jo ikke bli enige om klokka en gang 😉

Kroppen kan i allefall ikke den klokka, og det er den totale mengde kalorier inn kontra ut som avgjør om du legger på deg. Uavhengig av når man spiser.

Jeg mistenker at myten har oppstått fordi mange har en tendens til å spise mye på kvelden… Kanskje passe litt på punktet over og blodsukkeret?

 


MAN GÅR IKKE NED I VEKT VED HJELP AV STYRKETRENING.


FLEIP OG FAKTA

Styrketrening forbrenner jo kalorier som all annen fysisk aktivitet. Og inntar du færre kalorier enn du forbrenner vil du gå ned i vekt. Grunnen til at jeg sier fakta er at resultatene av styrketrening kanskje ikke synes best på vekten, men på målebåndet. I starten kan du kanskje til å med oppleve å gå opp i vekt selv om kroppen din faktisk blir mindre!

 

waist measurement

Licensed from: 
Yellowj

 / 
yayimages.com


Gjør det enkelt folkens.

Er du grei mot kroppen din, så er den stort sett ganske grei tilbake.

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree


20. august 2016 | Kropp

Kommentarer (2)

  1. Bra innlegg som alltid. Har ikke vekt her jeg bor, så har derfor bestemt meg for å slutte helt å tenke på den, og heller se på målebåndet.

Comments are closed.