5 treningsformer som forbrenner mer enn jogging

26. august 2015 | Trening

Jeg er helt klart veldig glad i å løpe. Alt jeg trenger for å få en god treningsøkt er et par sko og litt musikk på ørene. Mange snakker også om å bruke løping for å slippe unna stress og tankespinn. Det er først de senere årene at jeg har opplevd denne effekten, jeg tror kanskje det er noe man må lære seg.

Løping er også en effektiv måte å forbrenne kalorier på.

Hvor mange du forbrenner kommer så klart ann på hvor mye du veier, hvor gammel du er, hvor fort du jogger og om du løper rett frem, oppover, nedover eller i kupert område. Men hvis vi tenker oss at du løper i en hastighet mellom 8-10 km i timen, så snakker vi ca. 10 kalorier per minutt.

600 kalorier på en time er mye. Til sammenligning forbrenner man mellom 3 og 400 ved en time ordinær styrketrening.


Men hva hvis man ikke kan, vil eller liker å jogge?

 


Kettelbells.

Det er få treningsformer som utfordrer kroppen på samme måte som kettelbells.

Her er alle store muskelgrupper i sving, sammen med core og annen viktig støttemuskulatur. Når så mye av kroppen er innvolvert blir pulsen også høy og forbrenningen skyter i været. Avhengig av hvilke øvelser du bruker og tyngde på kula er det ikke uvanlig å forbrenne opp mot 20 kalorier per minutt.

 


Burpee.

En person på 65 kilo forbrenner ca.1 kalori per burpee. Så hvis du klarer 10 på 60 sekunder er du oppe i samme mengden kalorier som å løpe 1 minutt i 10 km/h.

 


Cindy.

Er navnet på en 20 minutter lang CrossFit økt.

Økten består av 5 pull-ups, 10 puch ups og 15 knebøy med hopp.

Så mange runder du klarer på 20 minutter.

(Du tar pauser når du trenger det og jobber i ditt eget tempo)

Her forbrenner du i gjennomsnitt 13 kalorier per minutt.

 


Roing.

Denne treningsformen har jeg alt skrevet om på bloggen, nettopp fordi det er en utrolig effektiv treningsform som utfordrer hele kroppen!

Du kan lese om det
HER

 

 

 


Hoppetau.

Denne treningsformen forbrenner oppimot det dobbelte av jogging. Ok, man hopper nok ikke tau i en halv time, men om tiden er knap så har du en effektiv måte å trene på!

Også dette har jeg skrevet om før. Du kan lese dette
HER

 

 

Så hva sier dere?

Skal jeg bruke dette til så sette sammen en superøkt til dere?

 

-Desiree

 


26. august 2015 | Trening

Kommentarer (14)

  1. Jeg VIL gjerne løpe jeg. Jeg liker å løpe når jeg er i form. Nå derimot, når jeg er for tung så er det så tungt å løpe også. Men håper å komme tilbake til der hvor det er deilig. Etter Fit På 30 har jeg forhåpentligvis kommet litt i gang med vekta! 🙂 Ned 20 kilo er målet. 20 kilo er tungt å løpe med 🙂

  2. Jeg vil også løpe, men betennelsene i kroppen takler ikke det. Jeg kan derimot løpe på tredemølle, på gode dager, og det utnytter jeg virkelig. 🙂 Sykling digger jeg da! 🙂

  3. Hei! Først og fremst vil jeg si at du er utrolig inspirerende og vil takke for alle de gode oppskriftene og tipsene du har – de har hjulpet meg utrolig mye! Har i utgangspunktet vært med på fitpå30 denne uken, MEN har en avtale i morgen, hvor vi skal ute og spise, og som jeg gjerne vil unngå å avlyse på grunn av maten. Har du noen tips til hva som er mest lønnsomt å bestille og spise?

  4. Lise: du skal ikke avlyse 😉 prøv å følge rettningslinjene 🙂 kjøtt/fisk, grønnsaker og litt potet/brød 🙂

  5. Ja takk! Hvilken vekt bør man starte med Hvis man aldri har forsøkt kettlebells og har trent lite styrke?

  6. En kjapp styrke økt som kan kjøres hjemme.. Har terapimaster.Kan ikke løpe pga dårlig knær, Sykler litt..

Comments are closed.