5 TING JEG GLEDER MEG TIL og 1 TING JEG GRUER MEG TIL | etter graviditeten

22. mars 2018 | Sprekere Mamma & Baby

De fleste gravide kvinner kan nok kjenne seg igjen når jeg sier at den siste tiden er ganske tøff. Det er tungt, kanskje litt vondt, man sover dårlig, orker kanskje ikke å spise så mye, bare det å bøye seg ned for å ta på skoa kan føles som en treningsøkt. Det tar på å dele kropp med noen andre i ni måneder, og de fleste gleder seg til å krysse mållinjen.

Jeg kan i alle fall si at jeg gleder meg til å være alene i min egen kropp!

 

Men jeg har jo vært igjennom dette en gang før, og jeg vet at barseltiden absolutt ikke bare er en dans på roser. Samtidig så har jeg ingen skrekkhistorier å komme med. Det krever bare sitt å ha en nyfødt baby. Et lite vesen som faktisk må gå foran alt annet som også er viktig, fordi den er helt avhengig av deg!

Jeg starter allikevel med det jeg gleder meg til!

Så klar gleder jeg meg til å møte dette lille vesenet.

Det er vel nesten obligatorisk å skrive, jeg holdt på å ikke skrive det, rett og slett fordi det burde si seg selv 😉 Samtidig så er jeg jo veldig spent på hvordan hverdagen vår vil bli. Man skulle kanskje tro at jeg vet hva jeg går til. Jeg har jo vært igjennom dette en gang før. Men alle spebarn er forskjellige, så vi må bare vente i spenning og se hva denne lille klumpen vil bringe inn i livene våre.

 

Jeg gleder meg til å kunne gå i vanlige klær igjen.

Jeg vet det er veldig overfladisk, men jeg kan ikke huske sist jeg følte meg vell i mine egne klær. Buksa sklir ned og skjorta sklir opp og tar jeg på meg en kjole eller et skjørt så ser jeg ut som et fjell! Ja, jeg savner klærne mine, og særlig treningsklærne 😉

 

Jeg gleder meg til å kunne trene som jeg selv vil.

Trening betyr så utrolig mye for meg. Det er der jeg henter overskudd og glede, og jeg føler meg rett og slett ikke som meg selv når jeg ikke kan trene og bruke kroppen min som jeg vil.

 

Jeg gleder meg til å kunne spise all den «rare» maten min igjen!

Jeg valgte å kutte ut en del ting når jeg fant ut at jeg var gravid som hjemmelaget kefir, kombucha, fermenterte grønnsaker, spirer, spekemat, osv, osv. Jeg har absolutt spist mye god mat under graviditeten, men akkurat disse tingene savner jeg veldig!

Og ja, jeg gleder meg til å være alene i kroppen min.

Det er rett og slett ikke plass til to her, og jeg tror han jeg deler med er ganske så enig!

Det jeg nok gruer meg mest til er uvissheten.

Det at det er helt umulig å spå hvordan hverdagen kommer til å bli de neste par månedene. Jeg skal jo ikke ut i en «vanlig» permisjon. Jeg kunne ha gjort det. Jeg ansatt i mitt eget firma med samme rettigheter som alle andre i arbeidslivet. Men jeg kan jo ikke akkurat stenge bloggen å si:

-Snakkes om 10 måneder.

Så vi har prøvd å forberede oss på «det værste». Alle store prosjekter det neste halve året er ferdigstilt. Jeg har virkelig jobbet dobbelt opp siden nyttår.  Daniel skal ha permisjon en dag i uka, slik at jeg kan legge møter osv til denne dagen. Og vi har satt bort det som kan settes bort av regnskap, teknisk support, osv. Jeg er egentlig mer enn sikker på at det kommer til å gå bra, men man vet jo aldri!

Det er sikkert mer jeg kunne gruet meg til! Og faktisk skal jeg takke damene fra Bare Bra Barnemat for å ta opp temaet om hvor vanskelig spebarnstiden kan være, på sin siste livesending. For det er alt for få som snakker om det.

Men jeg er helt sikker på at ALLE har følt på det!

Spent Smil

Desiree

22. mars 2018 | Sprekere Mamma & Baby