5 TING FRA BUTIKKEN | som du kan bruke for å lage en ekstra sunn smoothie

10. september 2018 | Ernæring, Smoothies & Juice

Jeg er jo litt over gjennomsnittet nyskjerrig på mat og opptatt av ernæring. Derfor liker jeg også å kjøpe spennende ingredienser og teste ut helsekostprodukter. Men det er også viktig å huske at helt vanlig mat, som du finner i en hvilken som helst butikk kan være like spennende og ikke minst sunn!

Så i dag gir jeg deg fem ingredienser fra butikken, som virkelig gir smoothien din et boost av sunnhet!

SPINAT!

Spinat inneholder både proteiner og kostfibere. Faktisk inneholder den alle de essensielle aminosyrene du trenger i tillegg til store mengder jern. Noe mange kvinner sliter med å få i seg!

TIPS: Bruk gjerne frossen spinat for å gi smoothien en ekstra deilig og kremete konsistens!

 

EGG!

Egg er rett og slett den perfekte matvaren! Jeg tror man må være matnerd for å helt forstå hvor perfekt sammensatt et egg er! Egg inneholderså å si alt vi mennesker trenger. Proteinet består av aminosyrer som både i sammensetning og kvalitet er så bra at de kan utnyttes av kroppen nesten 100%.
Det meste av proteinet finnes i hviten. Plommen derimot er full av sunne fettsyrer og næringsstoffer.

Egg inneholder også:
Vitamin A er bra for syn, vekst og kroppens forsvar mot infeksjoner og sykdommer.
Vitamin E er en viktig antioksidant.
Vitamin K får blodet til å koagulere.
Vitamin B2 eller  riboflavin, er bra for huden og stimulerer kroppens eget immunforsvar.
Et ekstra pluss skal egget ha for D-vitaminer, som sjelden forekommer naturlig i matvarer.

TIPS: Noen synes at det å bruke rå egg i mat er litt rart, men å blende ett egg inn i din favoritt smoothie påvirker ikke smaken.

 

HAVREGRYN!

Er vår egen lille superfood! De fleste vet at havregryn er sunt, men ikke hvor sunt. I forhold til protein innhold når den nesten like lagt opp som chiafrø, men siden normalporsjon chiafrø er 2 ss, og normal porsjon havregryn er 1-2 dl, får du i deg mer proteiner av å spise en porsjon havregrøt enn en porsjon chiafrø.

I tillegg til proteiner inneholder havregrøt omega6, en rekke viktige vitaminer og mineraler, blant annet jern og vitamin B, og så klart godt med fiber.

TIPS: Du kan både toppe smoothien med grynene, røre dem hele inn eller blende dem inn.

 

KEFIR!

Kefir gir ikke bare smoothien en frisk og god smak. Her er vi inne på mat trender som fermentering og tarmhelse. Kefiren tilfører gode melkesyrebakterier som er supert for fordøyelsen! Og er en super proteinkilde i smoothien.  2 dl gir ca. 11 gram proteiner.

LAST NED SMOOTHIE HEFTE MITT HER

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

10. september 2018 | Ernæring, Smoothies & Juice

Kommentarer (6)

  1. Hei! Lurte på om du kunne si noe om forskjellen på havregryn og byggryn. Hva er fordelen med de ulike gryna.

Comments are closed.