5 sunne ting jeg alltid har i kjøleskapet – og hvorfor og til hva!

14. februar 2017 | Ernæring

I dag har jeg virkelig styra hjemme på kjøkkenet. Jeg har nemlig laget ny videoblogg til dere hvor jeg lager frokost, lunsj og mellommåltider – for fem dager, på under 30 minutter og til den nette sum av 231 kroner! Videoen kommer ut på fredag, og om dere liker den hadde jeg tenkt å gjøre det til et fast innslag!

I samme slengen holder jeg på å tømme kjøleskapet, for neste videoblogg skal dere få bli med meg å handle! De som vil da 😉

Litt moro å rydde i kjøleskapet, for da ser man virkelig hva man er avhengig av og hva som er fast innventar.

Her er mine topp 5!

Egg bruker jeg i vanvittig mye  og det er ikke så rart. Egg er en liten superfood og inneholder faktisk nesten alt du trenger å få deg. I tillegg er de jo kjempe anvendelige! Vi lager omeletter, eggerøre, putter dem i smoothie, i havregrøt, i supper, i bakeverk, ja faktisk det meste! Jeg tror jeg spiser minst to egg hver eneste dag!

 

Avokado inneholder både kalium og vitamin B-, E-, K-, A- og C. Igjen putter jeg den gjerne i smoothie, avokadokrem er ofte på middagsbordet og avokado med egg er noe jeg ofte spiser til kveldsmat.

 

Snack paprika spiser jeg også daglig. Typisk blir den brukt som mellommåltid med ost på. NAM! Hvis ikke du har prøvd så må du det! En slik paprika dekker hele ditt dagsbehov for vitamin C!  I tillegg er den rik på vitamin E og B6. Vitamin E finner du ikke mye av i grønnsaker ellers, og vitamin B6 er viktig for å omdanne fett, karbohydrater og proteiner til energi!

Gresk yoghurt har jeg skikkelig dille på i perioder! Men du finner det alltid i kjøleskapet mitt. Jeg spiser den helst med blåbær, mandler og litt honning, men jeg bruker den også i smoothie og hjemmelaget yoghurtis!

Gresk yoghurt er en flott kilde til proteiner, inneholder både kalsium, magnesium, kalium, B2 og B12. I tillegg er det jo fermentert mat, og full av probiotika! Knall for fordøyelsen med andre ord!

Oppskrift kommer

Ingefær bruker jeg for å lage min egen ingefær shot, te, verdens beste dressing, til å smaksette vann og som krydder i mat. Ingefær er bra for så mangt. Oppkvikkende, bra for fordøyelsen, øker forbrenningen, bra mot betennelser i kroppen også smaker det veldig godt da!

Jeg har fått flere spørsmål om det koster noe å følge min Youtube kanal. Nei, det helt gratis. Det eneste som skjer er at du får en liten mail når jeg legger ut en ny video på youtube. Jeg lager typisk en til to i uka.

Du kan følge min Youtube kanal HER

 

 

14. februar 2017 | Ernæring