5 sunne nyheter du burde kjøpe på butikken nå!

20. november 2017 | Ernæring, Livsstil

De av dere som følger meg på Snapchat vet at jeg elsker å gå i matbutikken å titte. Og særlig spennende synes jeg det er når det kommer sunne eller «sunne» nyheter i hyllene.

Nå har jeg flere ganger skrevet innlegg om produkter som markedsførerer seg selv som sunnere alternativer uten å være det. Men i dag hadde jeg rett og slett tenkt jeg skulle dra frem noen av nyhetene du finner i butikkhyllene akkurat nå – som faktisk er verdt å få med seg!

Første nyhet ut er pasta av røde linser og grønne erter.

Flere produsenter har kommet med «sunnere» alternativer til pasta tilsatt bønner, linser, ol uten at det rent faktisk er så mye sunnere enn vanlig fullkornspasta…  Men her har du et produkt som faktisk er sunnere, og består 100% av mel laget av røde linser eller grønne erter, i tillegg til at det både er økologisk og glutenfritt. Kalorimessig er det veldig likt vanlig pasta, men disse inneholder mer proteiner og noe mindre karbohydrater. Kjøpes på Rema 1000.

Berit Nordstrand er også ute med nye produkter.

Denne gangen en gluten og melkefri havregrøt, søtet med frukt, som kan nytes både kald og varm.

Jeg har bare smakt typen med eple og kanel. NAM! Skikkelig god og en helt super både som et lite måltid eller mellommåltid. Enn så lenge har jeg kun sett denne på Meny.

Nyhet nummer tre er disse små shottene!

Igjen har lignende produkter vært tilgjengelig på enkelte kiosker, ol en stund, men nå ser det ut som at de fleste butikker begynner å få de inn. Personlig skulle jeg kanskje ønske at de inneholdt litt mer ingefær og litt mindre frukt juicer, men de er kjempe gode og friske. Perfekte små vitamin bomber som passer bra til sesongen vi nå går inn i!

Siste nyhet ut er egentlig et helt merke, nemlig Kolonihagen.

Kolonihagen er et økologisk merke som fører spennende og ikke minst rimelige produkter. Jeg mener! Frosne, økologiske bær til kun 20 kroner per pose!

De fører også mange forskjellige meltyper og halvstekte rundstykker.

Akkurat disse er halvgrove, og det er jo egentlig litt synd, men det er første gang jeg har funnet rundstykker med hirse i Norge! Hirse er en av de eldste kornsortene vi har. Faktisk er det ting som tyder på at det er blant de første kornsortene menneske dyrket.

Det er naturlig glutenfritt og inneholder mye magnesium, fosfor, kalium, jern og fluor.

De har også noen helt grove rundstykker av rug. Tilsatt spelt, linfrø og solsikkefrø. Disse får virkelig en tommel opp av meg! Og igjen snakker vi om et sunt kvalitetsprodukt til en ok penge.

Kolonihagen finner du hos Rema 1000

Har du sett noen andre spennende nyheter i butikken i det siste så tips meg gjerne!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

20. november 2017 | Ernæring, Livsstil

Kommentarer (1)

  1. Jeg har prøvd pastaen å den smaker veldig godtMen hva er bra med linser utenom at den er glutenfri og inneholder litt mer protein?

Comments are closed.