Kraft

5 grunner til at jeg koker kraft – og hvordan jeg gjør det.

21. mars 2017 | Ernæring

Å koke kraft har jeg vel gjort i årevis allerede, men ikke jevnlig og ikke på grunn av alle de flotte helsefordelene. Jeg kokte kraft fordi jeg liker å bruke mest mulig av maten jeg kjøper og fordi egen kraft så klart smaker bedre enn buljong i supper, sauser og gryter!

Først da jeg ble en del av Snapen Kostholdsdamene fikk jeg virkelig øynene opp for denne formen for supermat, og nå får jeg vel nærmest panikk om det begynner å bli tomt for kraft i frysa!

Hvorfor?

1.

Kraft er veldig næringsrikt. Alt kommer så klart ann på hvilke ingredienser du bruker, men ben og marg er så klart rikt på kalsium, magnesium, kalium, vitamin A, K2, sink, jern, omega 3, omega 6 og proteiner.

Alt sammen viktige næringsstoffer som vi trenger, men som sagt vil det nøyaktige næringsinnholdet variere fra gang til gang. Det kan være bra det også!

2.

Kraft er bra for fordøyelsen. Kraft i seg selv er lett og fordøye og kroppen kommer derfor lett til næringen i denne drikken, men kraft kan også gjøre det lettere for ditt fordøyelses system å bryte ned annen mat.

De som har lest bloggen min en stund nå vet alle sammen at kraft også inneholder store mengder gelatin. Gelatin binner til seg væske, og dette hjelper maten med å forflytte seg lettere gjennom tarmene. I gelatinen finner du også en aminosyre som heter glutamin. Glutamin er viktig for at tarmveggene dine skal holde seg sunne og friske. Dette er årsaken til at mange med lekk tarm blir anbefalt å drikke kraft.

 

3.

Kan bekjempe inflamasjoner i kroppen.

Kraft inneholder flere aminosyrer. Som nevnt glutamin, men også arginin. Arginin er nesten verdt et blogginnlegg alene, men det er påvist at arginin kan bekjempe flere typer inflamasjoner i kroppen – særlig de vi forbinner ved overvekt.

 

4.

Hjelper mot smerter i ledd, gir sterkere negler, sunnere hår og penere hud.

Her er vi inne på kollagen. Kollagen er det proteinet du finner mest av i kraft! Dette har jeg alt skrevet side opp og side ned om. Du kan lese det HER

 

5.

Få kalorier.

For noen er det faktisk viktig å holde kalori inntaket i balanse, og da tenker jeg at det er flott at man her kan drikke noe som er så næringsrikt og gir så mange helsefordeler – uten at det gir veldig mange kalorier!

Hvordan lager man kraft?

Ingredienser

 • 0,5 – 2 kg bein fra ønsket dyr
 • 2 ss eplecider eddik
 • Vann

Du kan så klart ha grønnsaker oppi også

Fremgangsmåte

 1. Ha beina i en stor gryte
 2. Dekk med vann og ha oppi eplecider eddik
 3. Kok opp
 4. La det stå å småkoke på komfyren eller sett gryta i ovnen på 60 grader i 12-24 timer.
 5. Fyll på med vann underveis

Du kan så klart stoppe kokeprosessen og starte den igjen.

Hva tenker du om kraft og kraftkoking?

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

21. mars 2017 | Ernæring

Kommentarer (5)

  1. Som jeg sier så er det vanskelig å annslå 🙂 Alt kommer ann på mengde vann, hvilken type bein, hvor lenge du lar det koke, hvor mye av vannet som fordamper, osv. Det eneste jeg kan si er at dette er så sunt at her burde du absolutt IKKE bekymre deg for kaloriene. De er ansett ikke mange 😉

 1. Kan man få kjøpt KUN bein til å lage kraft av noe sted eller må man kjøpe kjøttet og bruke bena derfra?

Comments are closed.