egen reklame
3 gode grunner til p spise potet, når du vil ned i vekt og ellers 😉
Årets sommerhefte har over 150 sunne og sommerlige oppskrifter i seg. Blant annet et eget kapittel med tilbehør til grillmaten. Og diverse retter med potet og søtpotet er absolutt representer!
For noen år siden var lavkarbo den store kostholdstrenden og siden den gang har poteten slitt med et meget ufortjent dårlig rykte!
Så i dag vil jeg rett og slett slå et lite slag for poteten og fortelle deg hvorfor det er smart å spise potet, også om du har et ønske om å gå ned i vekt!
Står valget mellom potet, ris og pasta vil potet alltid være det smarteste valget!
Poteter inneholder færre kalorier, mindre karbohydrater, mer kostfiber og metter lengre enn både ris og pasta!
Kalde kokte poteter inneholder en form for stivelse kjent som resistent stivelse!
Resistent Stivelse (RS) er stivelse som passerer uforandret gjennom fordøyelseskanalen.
Det er mange helsefordeler knyttet til RS, men jeg nevne at de bidrar til at kalde poteter gir liten blodsukkerstigning og er bra for de sunne tarmbakterinene dine. Alt sammen utrolig viktig om du ønsker å opprettholde en sunn vekt og god energi.
Poteter er næringsrike! En middels stor potet dekker ca. 20 prosent av anbefalt daglig inntak av vitamin C, kalium og folat.
Mine beste potetoppskrifter finner du i årets sommerhefte HER
Stort Smil
Desiree