Hvorfor er sukker usunt

6 fleip og fakta om sukker. Er det virkelig så usunt?

19. mars 2017 | Ernæring

Denne uken har flere av online kundene mine fått i hjemmeoppgave å finne skjult sukker. For det nemlig så at vi spiser utrolig mye mer enn vi selv tror. Selv mat merket som sukkerfri inneholder ofte sukker, skjult under andre navn.


Men hvor usunt er det egentlig å spise sukker? Og er det forskjell på hvilken type sukker vi spiser?

Hvorfor er sukker usunt


Kunstig søtning er sunnere enn sukker.

Fleip og fakta.

Sannheten er at dette kan vi faktisk ikke vite ennå!

De fleste produkter uten kalorier og uten innvirkning på blodsukkeret har hvert på markede i så kort tid at det ikke er gjort nok studier på disse stoffene og hvilken effekt de vil ha på kroppen ved bruk over lang tid.

Personlig prøver jeg å tenke at litt av alt er greit. Jeg bruker litt sukker, mye naturlige alternativer som dadler, banan, honning og noe kunstig søtning. Dog prøver jeg så godt det lar seg gjøre å styre unna det som er 100% kjemisk fremstilt. Men vi har alle våre uvaner..


Rørsukker er sunnere enn vanlig hvitt sukker.

Fleip.

Det er ingen forskjell på disse to alternativene når det kommer til næringsinnhold og hvordan de påvirker kropp og blodsukker.


Fruktsukker er like usunt som vanlig sukker.

Fleip og fakta.

Sukker er sukker og inneholder like mye kalorier per gram, men det du må tenke på er at i frukten har sukkeret selskap av vann og kostfibere.

Hva så?

Det vil si at selv en en frukt inneholder sukker så er det svært lite per 100 gram, og i tillegg til dette vil kostfibrene dempe effekten dette sukkeret har på ditt blodsukker. Og for all del ikke glem alle de viktige vitaminene og antioksidantene du finner i fersk frukt! Spis med den beste samvittighet!


Sukker er skadelig for kroppen.

Fakta.

Når du spiser sukker stiger blodsukkeret og kroppen skiller ut hormonet insulin. Insulin produseres i bukspyttkjertelen, og hormonets jobb er å transportere sukkeret ut av blodbanen og inn i muskelcellene.

Når kroppen stadig må sette inn store ressurser for å rydde opp i det høyet blodsukkeret blir bukspyttkjertelen overarbeidet og i det lange løp sliter store blodsukkersvingninger på organene.

 

Sukker hindrer næringsopptaket ditt. 

Fakta-

Vi snakker ofte om at det er dumt å spise for mye sukker fordi sukker ikke inneholder vitmainer eller mineraler. Det er tomme kalorier. Men det snakkes sjeldent om at sukker faktisk hemmer opptak av andre viktige næringsstoffer! Om du spiser mye sukker er det ikke unormalt å ha for lite vitamin D, vitamin C, krom, kalsium og magnesium. Viktige vitaminer som blant annet sørger for at du har god energi, et strekt immunforsvar, god fettforbrenning og lite søtsug!

Frukt og Grønt


Sukker kan gjøre deg både hyperaktiv og sliten.

Fakta.

Når du spiser sukker opplever du som nevnt en stigning i blodsukkeret. For noen kan dette føles som et fysisk kick. Dessverre er ofte denne effekten etterfulgt tretthet. Mange opplever derfor å bli veldig trøtte og daffe etter inntak av mye godis og kaker.

Noen som kjenner seg igjen?

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

19. mars 2017 | Ernæring