5 feil du gjør når du prøver å gå ned i vekt

21. august 2017 | Ernæring

Siden dagens Dagblad omtaler meg som slanke eksperten tenkte jeg å utnytte tittelen til sitt fulleste.

Slanking eller ei så er det ikke til å stikke under en stol at jeg har jobbet som PT og kostholdsveileder i snart 13 år, og at de fleste av kundene mine opp igjennom årene har hatt et ønske om å gå ned i vekt, stramme opp eller få en bedre hverdag.

Dette er de typiske feilene flere har gjort før de kom min vei. Jeg er sikker på at du har gjort minst en av dem  om du noen gang har prøvd å gå ned i vekt 😉

Bilde; monster foto

Feil nummer 1:

Spiser lite kalorier i den tro at det var det som skal til for å gå ned i vekt!

Skal man ned i vekt så må man ligge i kalori underskudd, men for mange betyr dessverre lite kalorier også lite næring, vitaminer og mineraler. Konsekvensen blir ofte lite energi og overskudd, tørr hud, livløst hår, en kropp som orker lite, dårlig humør, ja i det hele tatt! Det er kanskje ikke sånn du forestiller deg ditt sunnere, sprekere jeg?!

Mat er ikke fienden! Det er din beste samarbeidspartner mot en sunn, frisk og sprek kropp – og en hverdag med mentalt og fysisk overskudd!

 

Feil nummer 2:

Fokuserer på hva som skal kuttes ut fra kostholdet heller en hva man skal legge til!

 

Problemet med manges kosthold i dag er ikke nødvendigvis det de spiser. Det er det de IKKE spiser! Så heller enn å fokusere på hva du skal slutte å spise – tenk på hva du bude begynne å spise.

Feil nummer 3:

Spiser lite fett i den tro at fett er usunne saker!

Fett inneholder jo en del kalorier, og da er det ganske naturlig at om man vil kutte ned på kaloriene, så starter man med fettet. Jeg vet jeg ikke er alene om denne!

For det første så er fett essensielt for at din kropp skal kunne forbrenne fett! Kutter du ut fettet gjør du stoffskiftet ditt en skikkelig bjørnetjeneste! I tillegg til det er fett viktig for hormonbalansen, motvirker tørr hud, skjøre negler og vonde ledd.

 

Feil nummer 4:

Tror at time etter time med kondisjon var det som skulle til for å få mindre rumpe og lår.

Vi kvinner har en naturlig fettfordeling som sier at vi skal ha litt mer på underkroppen enn på overkroppen. Det ligger i genene våre. Om man så allikevel ønsker å stramme opp rumpe og lår er gjerne kombinasjonen styrke og kondisjon en god vei å gå.

 

Feil nummer 5:

Total forbud.

For noen funker det fint å nekte seg ting helt, men for de aller aller fleste vil det skape negativt fokus og følelsen av nederlag når det så går litt skeis.

Noe jeg også bruker veldig mye tid på sammen med mine kunder er forståelsen for at det er helt greit at det går skeis en gang i blant! Det er helt greit med en bursdag og en sommerferie!

Om du spiser fire måltider om dager så tilsvarer det 1424 måltider i året. Det er 1424 muligheter til å gi kroppen din sunne saker som gir deg god energi. Om 52 av disse  involverer sukker, fett, gluten, karbohydrater eller andre ting som noen har fått for seg er «nei» mat, så er det ikke disse få valgene som hindrer deg fra å nå målene dine, og de er i alle fall ikke verdt å bruke negativ energi på. Det handler om balanse!

Har du lyst til å bruke denne høsten til å finne gode vaner som fungerer for deg, så er det fremdeles mulighet for å melde seg på gratis programmet FIT PÅ 30 dager.

Du kan lese om det HER

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

21. august 2017 | Ernæring