5 fakta om HIIT trening

10. juni 2015 | Trening

HIIT trening eller høy intensitet intervall trening kom inn i treningsverdenen for noen år siden, men det er fremdeles en stor HIT.

Kanskje ikke så rar da treningsformen lover at du kommer i god form med bare noen korte økter i uka, og tid er faktor nummer en folk drar frem når de skal forklare hvorfor de ikke trener..

Jeg er selv en stor tilhenger av korte, intensive økter, så jeg tenkte jeg skulle gi deg noen kjappe fakat om denne måten å trene på.

 


Hvor lite er nok?

Forskning har vist at økter helt ned i 40 sekunder har positiv effekt på helsen din, men jeg vil si 20 minutter intensiv trening.

 


Hvilken effekt har det?

HIIT har samme effekt som all annen styrke og kondisjonstrening. Du blir sterkere, får bedre kondisjon, mindre ondter og helt klart bedre hummør.


Hvorfor velge å trene HIIT?

Jeg har alt nevnt tid. Personlig synes jeg det er veldig motiverende å kjøre slike korte økter hvor man får tatt seg helt ut, pluss forskning viser at HIIT har en særlig god effekt på insulinfølsomheten. Dette gjøt at flere fagpersoner anbefaler HIIT økter for å forbrenne magefett.

 


Hvordan trene HIIT?

Det kan gjøres på flere forskjellige måter. Jeg er en stor fan av å bruke TABATA, som er en form for HIIT.

Eksempel på øvelser som utfordrer både styrke, kondisjon og beveglighet ser du her

Øvelsen utføres i 20 sekunder etterfulgt av 10 sekunders pause * 8 før man går videre til neste.


Hva er viktig å huske på?

At man må jobbe ved høy intensitet hele veien, men samtidig ha god teknikk. Om det betyr at du må ta det litt penere mot slutten så gjør du det. 

 

Hva tenker du om HIIT?

 

-Desiree

 

 

 

 


10. juni 2015 | Trening

Kommentarer (7)

  1. Så fin blogg du har! wow! Og du virker som en kjempe koselig person! Jeg hadde blitt veldig glad for en kommentar tilbake på min blogg! Ha en fin uke videre! <3 Klem fra meg!

  2. Kjører tabata økter 2-3 ganger i uka. En treningsform som motiverer meg 🙂 Skal prøve disse øvelsene til uka når jeg er på jobbreise og bor på hotell. Greit å gjøre på rommet 😉 Takk for en motiverende og inspirerende blogg, snap og instakonto!

  3. Hei,Har trent HIIT tre ganger i uken i 6 mnd nå. I tillegg løper jeg to ganger i uken, bakkeintervall og langkjøring. Spiser så sunt som mulig, har nesten ikke noe sukker i kosten, og lite karbohydrater. Spiser nøtter og mørk sjokolade når jeg skal unne meg noe. Mitt problem er at lårene mine ikke blir mindre, føler nesten at de bare blir større, og at de fortsatt rister når jeg går. Hva er det jeg gjør feil? er det kostholdet som gjør at jeg ikke går ned i vekt?

  4. lisa: For meg høres det ut som du gjør alt helt perfekt + litt til 🙂 Dette med HVOR man forbrenner er i stor grad genetisk bestemt 🙂

Comments are closed.