42 måter å gå ned 1/2 kilo i uka på.

21. april 2015 | Kropp

Så tenker jeg det er på tide å bli ferdig med denne halve kiloen.

DU har fått 15 matbytter du kan gjøre for å gå ned en halv kilo i uka. Disse finner duHER 

Jeg har også listet opp 20 ting du kan gjøre for å gå ned en halv kilo, uten å endre kosten. Denne listen finner duHERDet var kosthold og trening.

Hva mangler vi da?

Jo, livsstil!

 

Så for å avslutte denne serien gir jeg deg mine 12 beste tips for livsstilsforandring.

 

1. Ikke tenk på hva du skal kutte ut fra kostholdet ditt. Tenk heller på hva du kan legge til. For hvert sunne valg du tar blir det nemlig mindre plass til de usunne. Du vil fort oppleve at de forsvinner helt av seg selv.

 

2.Team up! Det er mye lettere å gjøre dette sammen med noen. Det trenger ikke være en venninne som også skal ned 5 kilo. Kan familien lage et felles «prosjekt»?

Ikke godis i ukedagene? Belønningssystem for fysisk aktivitet for store og små? Bakedag?

 

3. Spis saktere. Du ha sikkert hørt det før, men grunnen til at du har hørt det så mange ganger er fordi det er fakta. Hode bruker tid på å forstå at magen er mett og fornøyd.

 

4. Drikk nok vann. Hørt det før også? Da er det påtide å gjøre det. Reis deg opp nå og hent et glass iskladt vann!

 

5. Det du har i skapene er det du spiser. Ta en rydderunde. Kast det du ikke har lyst til å gi kroppen din.

 

6. Finn et kostholdsopplegg som passer DEG, hver dag. Noen mennesker trives best med 3 store måltider, noen med 6 små. Noen burde spise lavkarbo, for andre er det helt umulig. Uansett hva som passer deg så er det fult mulig å leve sunt innenfor de rammene.

 

7.Spis mer grønnsaker. 5 om dagen er ut for lenge siden.

 

8. Ha med deg en sunn snack. Det er så enkelt! Et eple og noen nøtter i sekken og du er good to go.

 

9. Gjør det til en regel at du ikke skal sitte stille mer enn 1 time sammenhengende hele dagen igjennom. Jeg mener det. Opp og stå, strekk og gjerne gå litt rundt en gang i timen.

 

10. Hverdagsaktivitet! Se deg selv i speilet. Kan du være mer aktiv i hverdagen? Kan du parkere bilen litt lengre unna inngangen på butikken? Kan du gå en tur mens lillegutt er på trening, kan du legge inn 20 minutter trening på stuegulvet om kvelden? Igjen hva kan du legge til. Ikke hva du må eller burde, men hva kan du?

 

11. Få nok søvn. Du aner ikke hvor viktig søvn er for forbrenningen din.

 

12. Finn det skjulte sukkeret. Jeg skal ikke bli pirkete, jeg vil bare at du skal være bevist hva du faktisk spiser. Ta en titt på pakka neste gang du kjøper pålegg, suppeposer, halvferdige middagsrette. Hva finner du i kokt skinke? Sukker? Jepp….

 

 

Håper serien kommer til nytte.

 

Stort Smil

-Desiree

 

 

 

 

 
21. april 2015 | Kropp

Kommentarer (3)

  1. Denne serien var absolutt bra og til nyttig. Jeg har i utgangspunktet tror på vanlig mat i passe mengder og aktiviteter tilpasset det du putter i deg. Jeg er fryktelig opptatt av at det ikke finnes nei-mat, men det finnes en-sjelden-gang-mat.Her fikk jeg friska opp en del tips jeg visste om fra før pluss noen nye. 🙂

Comments are closed.