Skrå planke

4 ting du burde vite om magetrening + 4 rå mageøvelser

26. januar 2017 | Øvelser

I dag skulle jeg egentlig filme rumpeøvelser med strikk til dere, det skulle jeg egentlig gjort i går også, men faktummet er at jeg er kjempe støl etter mandagens benøkt – ennå! Jeg liker ikke å klage, for jeg liker egentlig å være støl, men dette begynner å bli litt drøyt!

Så når gangsperren ikke ville gi seg ble det plan B – magetrening. Det pleier ellers å være populært her inne så jeg håper det blir satt pris på, men før jeg gir deg øvelsene vil jeg gjerne gi den fire fakta du burde vite om magetrening!

Skrå planke
Bilde; Trimtex

1. Magetrening vil ikke gi deg flatere mage. Det eneste som kan gi deg en flatere mage er å forbrenne overflødig fett på magen.  Visste du at for å kvitte deg med 0,5kg fett må du gjøre 250,000 sit ups?Det tilsvarer 100 sit ups hver dag i syv år det…

2. Du trener mage/core også mens du gjør andre styrkeøvelser. Mange pleier å avslutte treningsøkten med litt magetrening, men tenker kanskje ikke over hvorfor man gjør det?  Uansett om du gjør knebøy, løper, trener biceps, hva som helst så er faktisk magemusklene på jobb. Og om du legger tung mage/core trening tidlig i en økt kan dette påvirke teknikk og prestasjon i de andre øvelsene negativt.

3. Om magetrening ikke gjør magen flatere, og man trener mage mens man trener andre ting – hvorfor da trene mage?! Det er et godt spørsmål! Og om du trener mye og allsidig så trenger du kanskje ikke å trene mage/core veldig ofte, men det vil alltid være lurt å gjøre litt!

Uansett om du er mosjonist, toppidrettsutøver eller sofasliter vil en sterkere core bidra til bedre prestasjoner, mindre skader og en bedre hverdag.

 

  • Trener du på et treningssenter vil en sterkere core for eksempel gjøre at du klarer å løfte tyngre, med riktig teknikk.
  • Hvis du jogger vil det gjøre at du får bedre holdning og skaper mer kraft i steget, som gjør at du løper fortere.
  • Hvis du har en stillesittende jobb vil en sterk core gjøre at du blir mindre sliten i rygg, nakke og skulder. Dette gjelder også hvis du står mye rett opp og ned. Hvis du liker å slite ut sofaen vil en sterkere core gjøre at du får mindre vondt i kroppen av det også! Vinn, vinn, vinn og vinn!

4.

Hvis du vil se flere morsomme mageøvelser så finner du flere av mine favoritter HER

 

Stort Smil

Desiree

26. januar 2017 | Øvelser