Arms and abs combo

4 ting du burde gjøre om du trener for å gå ned i vekt

25. november 2017 | Ernæring, Trening

26,5 km på bortover ski var det jeg kunne logge på treningsklokka mi i dag!

Mange har spurt meg hvordan det er å gå på ski når man er gravid. Og det er så klart helt individuelt! I forhold til belastning på rygg, knær og hofter er det noe av det mest skånsomme du kan gjøre, og langren er jo helt super trening for hele kroppen! Men så klart, har du smerter i bekkenet er det kanskje ikke så heldig. Det eneste du så klart på passe på er å falle. Nå skal det en del til også her, men faren med et fall er at man kan skade morkaken. Jeg ploger pent og pyntelig i alle nedover bakker og koser meg glugg i hjel ellers 😉

I dag hadde jeg ellers tenkt at jeg skulle via litt tid til å snakke om dette med trening og vektreduksjon, og dele 5 ting du burde ha litt fokus på når du trener for vektkontroll eller ønsker å gå ned i vekt.

FIIT PRINSIPPENE

Kroppene våre er ekstremt tilpasningsdyktige, så om du følger et bestemt treningsprogram over lengre tid vil effekten av denne treningen avta og fremgangen stoppe opp.

FITT står for:

Frekvens (hvor ofte du trener)

Intensitet (hvor hardt du trener)

Tid (hvor lenge du trener)

Type (hva du trener)

Ved å endre en eller flere av disse punktene med jevne mellomrom overrasker du kroppen din og gir den nye utfordringer slik at det på nytt må jobbe for å tilpasse seg.

Gjør endringer i treningen din hver 4-6 uke for både fremgang og motivasjon.

 

TREN  STYRKE

De aller fleste som ønsker å gå ned i vekt tenker at kondisjon eller trening med høy puls er veien å gå. Det er ikke helt feil det heller, men det er verdt å merke seg at styrketrening og økt muskelmasse er en super måte å faktisk øke din forbrenning på. Noe som gjør det lettere å opprettholde en sunn vekt.

Mens kroppen din forbrenner ca. 2 kalorier per 0,5 kilo fett hver dag, forbrenner den hele 6 kalorier per 0,5 kilo muskler per dag. 

Arms and abs combo

ØK PULSEN MED HIIT

Høy Intensitets Intervall Trening!

For ja, å trene kondisjon eller styrke med høy puls er heller ikke en dårlig ide om du ønsker å gå ned i vekt. Studier viser at en 20 minutters økt med maksimal intensitet kan forbrenne dobbelt så mange kalorier som en tilsvarende løpetur i moderat tempo. I tillegg til at trening ved høy intensitet forbrenner flere kalorier under selv økten vil også kroppen fortsette å forbrenne flere kalorier etter endt trening.

Les mer om HIIT og få noen gode økter HER

 

SPIS!

Mange som har et ønske om å gå ned i vekt unngår å spise mat før trening fordi de tror at dette bare vil gi dem flere kalorier å forbrenne under trening! Resultatet blir ofte at man har dårlig energi under treningen og ikke orker å yte maksimalt. Noe som ikke bare er slitsomt og demotiverende, det ødelegger også effekten av treningen.

Gode alternativer:

Havregrøt av 1 dl havregryn, 2 dl vann og litt bær

1 frukt og en liten yoghurt uten tilsatt sukker

1 frukt og 10 mandler

2 grove knekkebrød med kjøttpålegg

1,5 dl cottage cheese med 2 ss syltetøy

Spis ca. 1-1,5 time før trening

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

25. november 2017 | Ernæring, Trening

Kommentarer (1)

Comments are closed.