4 matvarer som gir forbrenningen din ett BOOST!

30. januar 2018 | Ernæring

Mat er for meg først og fremst en nytelse, og jeg ser på meg selv som heldig som er så glad i mat som faktisk gjør kroppen min godt!

Men ett eller annet sted så tror jeg faktisk at alle kan lære seg å finne nytelse og glede i å knaske på en neve blåbær og walnøtter en onsdag ettermiddag. Og se på det som en nytelse, ikke en forsakelse av noe annet mindre sunt!

Så sunn mat er nytelse! Både fordi det smaker godt og det gjør godt! Og i dag hadde jeg tenkt jeg skulle dele fire matvarer, som ikke bare kan nytes, men som også gjør kroppen din godt og gir forbrenningen din et skikkelig BOOST!

Pst! En kommer garantert til å overraske deg!

FRUKT, GRØNT OG BÆR!

Sitrus frukt som appelsiner, grapefrukt og sitroner inneholder masse vitamin C. Vitamin C hjelper blant annet kroppen din å forbrenne fett fortere, ikke bare å bekjempe forkjølelser altså!

Grønne grønnsaker og blader er rike på magnesium. Visste du at magnesium er essensielt for mer enn 300 prosesser i kroppen, blant annet fettforbrenningen din.

Blåbær inneholder større mengder katekiner, samme stoff som du finner i blant annet grønn te. Katekiner har en særlig positiv effekt på forbrenning av bukfett.

Bananer er blant annet rik på kalium. Kalium er en viktig den av prosessen som omdanner maten vi spiser (fett, proteiner og karbogydrater) til energi. Eller forbrenningen om du vil.

Jeg kunne fortsatt å liste opp hvorfor frukt og grønt er så bra for forbrenningen din i det uendelige. Bottom line; SPIS FRUKT OG GRØNT!

 

KOFFEIN:

Er også en flott måte å booste forbrenningen, om du ikke drikker det for ofte vel å merke. Er du en real kaffekjerring vil denne effekten avta. En til to kopper om dagen er innafor, men pass på å drikke nok vann i tillegg!

Et litt sunnere alternativ er grønn te. Jeg har skrevet om det og alle de flotte helsefordelene HER

 

PROTEINER

Kanskje gammelt nytt for noen, men magre proteiner som kalkun, biff og hvit fisk hjelper kroppen å bygge muskler (som gir høyere forbrenning) og brenne kalorier. De holder deg også mett lengre!

 

 

SJOKOLADE

Jeg bare måtte ta denne med! Akkurat som grønne grønnsaker er nemlig mørk sjokolade rik på magnesium! Så det er faktisk helt innafor å kose seg meg en bit eller to til kaffen!

Nytelse som er godt for kroppen! I love it!

Oppskrift på sunn nugatti Fudge finner du HER

Sukkerfri proteinbiter

30. januar 2018 | Ernæring