4 MAMMA PROBLEMER | kjenner du deg igjen?

21. juni 2018 | Livsstil, Sprekere Mamma & Baby

Snart ni uker inn i tilværelsen som tobarnsmamma har jeg allerede vært oppe i en del situasjoner hvor jeg ikke er helt sikker på om jeg skal le eller gråte over mine egne vurderinger og valg.

Jeg må innrømme at jeg er veldig glad for at helsesøster kunne bekrefte for meg at ammetåke er en reel, hormonstyrt tilstand! Ikke bare noen man får som resultat av lite søvn og mange nye baller i luften! Men ikke alle disse problemstillingene kan settes på den kontoen 😉

 

PROBLEM NUMMER 1.

Lillegutt er ganske så selektiv i forhold til hvor han vil sove. Så når jeg må jobbe velger jeg stort sett hans favoritt – bæreselen. Bæresele er helt genialt, men det byr også på noen problemer.

Selv om jeg får på meg alle klærne mine igjen etter graviditeten er det ikke til å stikke under en stol at ting ikke er like stramt. Jeg trives derfor best med bukser og tights som går godt opp på magen – gjerne med en bred strikk. Det går veldig fint. Helt til jeg må på do og har en sovende baby i bæresele. For alle nybakte mødre vet at man ikke vekker en baby som sover!

Når jeg tilslutt ikke klarer å holde meg lengre (det er jo nesten et problem for seg selv etter fødselen) klarer jeg å lirke buksa av under bæreselen, men å få den på er en annen sak… Resultatet blir som regel at buksa krøller seg ubehagelig rundt hoftene, gjerne slik at det man helst skulle holdt litt på plass tyter ut mellom bæreselen og buksa og man så vidt slipper unna rørlegger sprekken…

 

PROBLEM NUMMER 2.

Ammetåka er jo et problem i seg selv, men jeg er av den litt distre typen sånn i utgangspunktet. Derfor er jeg ikke helt sikker på om det er innafor å skylle på ammetåka når jeg gjør ting som å stille meg i kø til panteautomaten – når jeg egentlig skal ta ut penger i mini banken! Men det har skjedd…

 

PROBLEM NUMMER 3.

Dette problemet er kanskje et typisk problem for oss med guttebabyer. Jeg begynner å bli ganske god på å stoppe fintene han kommer med på stellebordet, men det hender jo at han får inn en fulltreffer eller to i løpet av dagen. Fra før av har han jo økt mengden tøyvask i huset betraktelig, og jeg selv er nok oppe i to, tre skift om dagen. Hvor mye må babyen egentlig tisse på deg før du gå å skifte?!

Noen som tørr å svare meg ærlig på det?

 

PROBLEM NUMMER 4.

Søvn er noe som opptar meg veldig nå om dagen! Min egen søvn er ikke så viktig, men at lillegutt får de timene han skal ha er! At han sover betyr blant annet jeg har en blid og fornøyd baby, at puppene rekker å fylle seg opp til neste måltid, at man kanskje får armene fri i ti minutter slik at man får tatt den stadig voksende klesvasken.

Man kan gjøre mye rart for å sørge for at de får den søvnen! Som å gå 5000 skritt frem og tilbake på stuegulvet, kjøre en times omvei på vei hjem fra butikken eller sitte pall i sofaen i frykt for at han skal våkne om du prøver å legge ham ifra deg!

 

På tross av utfordringene som dukker opp underveis må jeg si at jeg trives overraskende bra med tilværelsen som en krysning mellom blekksprut, smokk og madrass. Han er virkelig verdt det!

 

Stort Smil

Desiree

21. juni 2018 | Livsstil, Sprekere Mamma & Baby

Kommentarer (3)

  1. Morsomt det med tissingen! Jeg har en datter på 8 uker og slipper heldigvis å bli tisset på:p Når det gjelder klesvask så er det hvert fall lurt å ikke la det bygge seg opp, ta heller oftere for da går det fortere så trenger du ikke vente til baby sover 🙂

  2. Guttemamma-tips nummer en er å legge et vaskekompress eller en papirbit over tissen til gutten med en gang du åpner bleien. Da slipper du å bli truffet av strålen siden papiret fanger det for deg

  3. Hehe 😀
    Har 4 gutter…. la alltid en klut over de før jeg fikk på bleia…. så unngikk jeg den fontena,,,
    Å vugge på handlevogna hører også med…

Comments are closed.