4 grunner til å trene med sandbag – og slik lager du den selv!

20. mars 2016 | Øvelser

 

At jeg elsker styrketrening som samtidig gir høy puls og utfordrer kroppen på en funksjonell måte er det ingen tvil om! Slenger du med at treningen kan utføres ute, hjemme og til en billig penge er jeg solgt!

På lik linje med Kettelbells digger jeg trening med Sandbag, og i dag skal jeg ikke bare fortelle deg hvorfor, jeg skal vise deg hvordan du lager din egen og gi deg et par øvelser å bryne deg på i påsken. ADVARSEL: det vil komme masse av dette på bloggen utover våren!

 


Vi ser på fordelene ved denne type trening!

 


1. Full pakke.

Her har du en treningsform som gir deg absolutt alt!  Styrke, kondisjon og beveglighet. Og det eneste du trenger for å trene alt dette er en sandbagl. Du trenger faktisk ikke mer. Som nybegynner vil jeg anbefale at du velger en med vekt på mellom 6 og 8 kilo. Etterhvert kan man avansere til mellom 10 og 12 kilo.

 


2. Sett sving på kaloriforbrenningen din.

Sandbager kan ikke sammenlignes med tradisjonell styrketrening. Selv i de enkleste øvelsene er det store kjeder av muskler som jobber sammen, og det er dette som gjør det til en så effektiv treningsform. Avhengig av intensitet og vekt kan man i snitt forbrenne 400 kalorier på en 20 minutters økt med sandbag.

 


4. Kan gjøre ute og hjemme.

Tommel opp for tidsbesparing og tilgjengi trening!

 


3. Bevegelsesutslag.

Hva er det?

Jeg prøver å ikke bli for teknisk og faglig på denne bloggen, men mange av de typiske ondtene folk sliter med i dag (rygg, nakke, skuldre, knær) kommer av dårlig beveglighet eller bevegelsesutslag.

Sandbagtrening består hovedsaklig av funksjonelle øvelser, som søker mot å jobbe med kroppens fulle bevegelsesmønster. Dette er med på øke bevegligheten og forhindre disse typiske ondtene.


Personlig synes jeg dette er en utrolig morsom og motiverende form for trening. Det er få ting som gir meg den samme følelsen av å være gjennomtrent! Men det er nok smak og behag.

 

 

 


Og slik lager du den!

 


Du trenger en liten treningsbag. Gjerne med 4 håndak – 2 på langsiden og 2 på kortsiden.


Ca. 10 handleposer.


Bunnen av vær handlepose skal så fylles med sand. Jeg anbefaler å heller fylle mange handleposer med litt sand heller enn få med mye. Hvorfor? Fordi det ikke går så lett hull på de små, det gjør treningen mer funksjonell når vekten flytter litt på seg og det er enklere å regulere vekten på sekken ved å legge til eller fjerne poser.

Jeg knyter mine slik:

 

Når du først har laget en vil du sikkert teste! Så jeg har laget en liten pyramide til deg. Hver øvelse skal utføres sirkulært
 

4

8

16
 
 

Repetisjoner, så:
 
 

16

8

4
 
Så mange ganger du klarer på 20 minutter
 

Det vil si 4 knebøy med skulder til skulder press, 4 swing, 4 stående roing, 4 utfall bakover, 4 planke med skyv og drag, så 8 av hver, så 16 osv.
 
 

KNEBØY MED SKULDER TIL SKULDERPRESS
 

Legg sekken på den ene skulderen.

Utførså en knebøy. Løft sekken over hode til motsatt skulder, utfør en ny knebøy, osv.

 


SWING

 STÅENDE ROING

 


UTFALL BAKOVER


PLANKE MED SKYV OG DRAG

 

 

 
 


 

 


20. mars 2016 | Øvelser

Kommentarer (5)

  1. Så morsomt med hjemmelaget sanbag, og fine bilder 😀 minner på bloggkonkurransen min , bli med da vell 😀

  2. Hei. Jeg har fyllt min bagg men store vannflasker,surret inn i håndklær,burde jeg bytte dette ut med sand eller funker det fint slik jeg har den? 😀

Comments are closed.