4 gode grunner til å ta en potet, pluss mitt beste fyll til bakepoteter

16. juli 2015 | Middag

Vi nordmenn har hvert et brød og potetfolkeslag i genrasjoner, så jeg forstår godt fortvilelsen da lavkarbotrenden nådde landet for noen år siden.

Jeg har tidligere sagt at lavkarbo er et flott levesett for de som trives uten brødmat, poteter, pasta, sukker, osv. For andre er det kanskje en nødvendighet å kutte ut raske karbohydrater og mye stivelse.

Men for en vanlig, velfungerende kropp er det ingen grunn til å droppe hverken grovt brød eller en god potet!

 

 • Poteter inneholder mye kalium. Og de av dere som leste
  DETTE

  innlegget om hjemmelaget energidrikk husker kanskje (eller kanskje ikke) at kalium er viktig for væskebalansen i kroppen. 
 • Poteter inneholder B6. Dette er et vitamin som ikke lagres i kroppen. Derfor trenger vi det jevnlig.
 • Spiser du poteten med skallet på får du litt ekstra fiber.
 • Potet er faktisk en god kilde til vitamin C.

Dette bare for å nevne noen.

 

Potet vet nok de fleste hvordan de tilbereder, så i dag vil jeg heller dele mitt favorittfyll til bakt potet! Proteinrikt og litt spicy – for de som liker det.

 

Til to personer trenger du

 

1/2 grillkylling

2 store ss lett creme fraise

1/2 rødløk

2 ss karri

 

Kutt opp kylling og løk, miks alt sammen.

En liten smør eller margarrinklump i bunn hører til.

På siden synes jeg en liten salat med syrlige epler, salat, avokado og tomater gjør seg til denne middag/lunsjretten.

 

Stort Smil

 

Desiree


16. juli 2015 | Middag

Kommentarer (8)

 1. Nam! Dette så knall godt ut!! Sjekk ut dagens oppskrift på bloggen min da..fruktsuppe i 3 versjoner!Syntes du har en super blogg og veldig gode trenings programmer. Når jeg 4 mann er født og jeg kommet til hektene blir jeg med på challenge! 🙂 Ha en fin kveld!

 2. Maren: Ja det er det 🙂 Men jeg har hatt veldig mye å gjøre i det siste, så ligger mildt sagt etter på mailen min.

 3. Problemet med potet og brød er at det blir gjort til halvfabrikata produksjonsmat, fremfor at vi bruker poteten som den er og lager brødet selv. Lange ingredienslister skremmer meg. Det er helt utrolig hva vi faktisk putter i kroppene våre. Det er blitt et hysteri omkring kropp og slanking. Det har gått over stokk og stein. Potet er blitt til potetgull, pommes frites og andre frityrvarianter. Brødet er ikke mettende, men har kun raske karbohydrater som gjør deg sulten etter en halvtime. Folk er blitt late på flere måter, matvettet er forsvunnet. Nå er det quick fixes som gjelder, som aldri holder det de lover. Du er flink, Desire, som leder folk på rett kjøl. Jeg fortsetter å følge deg 🙂

 4. heisann. følger deg på fit 30 og har fått mange nye favoritt oppskrifter der ifra 🙂 beklager et dumt spørsmål men ang grillet kylling, har du skinnet på og varmer du opp kyllingen før du mikser alt sammen ??

Comments are closed.