Vi nordmenn har hvert et brød og potetfolkeslag i genrasjoner, så jeg forstår godt fortvilelsen da lavkarbotrenden nådde landet for noen år siden.
Jeg har tidligere sagt at lavkarbo er et flott levesett for de som trives uten brødmat, poteter, pasta, sukker, osv. For andre er det kanskje en nødvendighet å kutte ut raske karbohydrater og mye stivelse.
Men for en vanlig, velfungerende kropp er det ingen grunn til å droppe hverken grovt brød eller en god potet!
-
Poteter inneholder mye kalium. Og de av dere som leste
DETTE
innlegget om hjemmelaget energidrikk husker kanskje (eller kanskje ikke) at kalium er viktig for væskebalansen i kroppen. - Poteter inneholder B6. Dette er et vitamin som ikke lagres i kroppen. Derfor trenger vi det jevnlig.
- Spiser du poteten med skallet på får du litt ekstra fiber.
- Potet er faktisk en god kilde til vitamin C.
Dette bare for å nevne noen.
Potet vet nok de fleste hvordan de tilbereder, så i dag vil jeg heller dele mitt favorittfyll til bakt potet! Proteinrikt og litt spicy – for de som liker det.
Til to personer trenger du
1/2 grillkylling
2 store ss lett creme fraise
1/2 rødløk
2 ss karri
Kutt opp kylling og løk, miks alt sammen.
En liten smør eller margarrinklump i bunn hører til.
På siden synes jeg en liten salat med syrlige epler, salat, avokado og tomater gjør seg til denne middag/lunsjretten.
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.