4 effektive fettforbrenningsmetoder + treningsprogram du kan teste!

Reklame 9. august 2023 | Trening

Bestill min første kokebok hos Norli HER

Vi går inn i en periode av året hvor mange har et ønske å komme tilbake til gode rutiner rundt kosthold og trening. Målene vil så klart variere fra person til person, men svært mange av de som kontakter meg på denne tiden av året ønsker å gå ned et par kilo.

Mange tenker at hyppige treningsøkter og strenge dietter er den mest effektive veien å gå, men fakta er at du kommer lengre med smarte treningsøkter 2-3 ganger i uka, et balansert kosthold og økt hverdagsaktivitet!

Vi leser ofte at korte, intensive økter er det som skal til for å gi fettforbrenningen et skikkelig boost, og selv om det er helt korrekt er det heldigvis flere og like effektive metoder der ute, som kanskje passer bedre om man ikke har kommet så godt i gang med treningen ennå?

Så jeg skal i dag gi deg tre metoder, like gode for deg som er nybegynner som for deg som har trent litt. 

Metode 1:

Supersett og sirkeltrening.

For å komme fettet til livs må du bruke opp glykogenlagrene i kroppen. I utgangspunktet er kondisjonstrening den enkleste måten å gjøre dette på, men ikke den eneste. Setter du sammen en effektiv styrkeøkt med fokus på store muskelgruppen og få pauser klarer du det også her.

Gode metoder er for eksempel supersett. Her jobber du to øvelser sammen, og går direkte fra den ene til den andre uten pause.

PROGRAM DU KAN TESTE HER!

 

Metode 2:

Kondisjonstrening.

Her seiler intervalltrening opp som den beste formen for kondisjonstrening, og øktene trenger ikke å være lange. Test en av mine kort intervaller. Korte intervaller på 20-25 minutter.

PROGRAM DU KAN TESTE HER!

Metode 3:

Styrketrening først, kondisjon etterpå.

Teorien sier nå at når kroppen har brukt glykogenlagerene til brennstoff under styrketreningen har den ikke noe annet valg enn å gå løs på fettlagerene når du nå legger inn en kondisjonsdel etterpå. Hvorfor ikke omvendt? Fordi du mest sannsynligvis vil klare å forbrenne mer på 20 minutter kondisjonstrening enn 40 minutter styrke.

 

Metode 4:

Kosthold.

Jeg har spart den aller mest effektive tilslutt. Trening er det beste jeg vet, og det er ingen tvil om det å være i god form gir deg mange helsefordeler – blant annet enn god forbrenning. Men når det kommer til vektreduksjon kommer du ikke unna det faktumet at det er mer å hente ved å legge om kostholdet. Og det aller aller beste vil alltid være en kombinasjon av ett sunt kosthold og trening.

 

Lyst til å teste flere av programmene i appen min? Test den GRATIS i 7 dager HER

 

 

 

 

Reklame 9. august 2023 | Trening