Gresskar sesongen er over oss og jeg gleder meg over å se denne grønnsaken dukke opp oftere og oftere i norske butikker!
En ting er at det er godt. Grønnsaken inneholder også masse fiber, som er bra for tarmen og fordøyelsen, vitamin A som blant annet er bra for både syn og hud. Ekstra pluss, på denne tiden av året, er at den inneholder en del betakaroten.
I dag lager vi det som tilbehør til rødt kjøtt, men prøv den også som mos
HER
, suppe
HER
eller i kaker
HER
(gresskar kan erstattes med søtpotet og omvendt)
Du trenger:
1/2 gresskar
1 dl revet parmesan
Litt olivenolje
Salt og pepper
Frisk timian (kan sløyfes)
Sett ovnen på 220 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Del gresskaret i 2, fjern stenene og del det opp i passe skiver, ca. 1cm tykke. Fjern skallet.
Legg gresskaret utover stekebrettet, dryss over olje og krydder.
Stekes i 10-13 minutter. Gi dem gjerne litt tid under grillen mot slutten.
Tørr du å prøve deg på et gresskar neste gang du er i butikken?
Desiree