4 favoritter av gresskar

28. oktober 2015 | Middag

Gresskar sesongen er over oss og jeg gleder meg over å se denne grønnsaken dukke opp oftere og oftere i norske butikker!

En ting er at det er godt. Grønnsaken inneholder  også masse fiber, som er bra for tarmen og fordøyelsen, vitamin A som blant annet er bra for både syn og hud. Ekstra pluss, på denne tiden av året, er at den inneholder en del betakaroten.




I dag lager vi det som tilbehør til rødt kjøtt, men prøv den også som mos
HER

, suppe
HER

 eller i kaker
HER

(gresskar kan erstattes med søtpotet og omvendt)

 

Du trenger:

1/2 gresskar

1 dl revet parmesan

Litt olivenolje

Salt og pepper

Frisk timian (kan sløyfes)

 

Sett ovnen på 220 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Del gresskaret i 2, fjern stenene og del det opp i passe skiver, ca. 1cm tykke. Fjern skallet.

Legg gresskaret utover stekebrettet, dryss over olje og krydder.

Stekes i 10-13 minutter. Gi dem gjerne litt tid under grillen mot slutten.

 


Tørr du å prøve deg på et gresskar neste gang du er i butikken?

 

Desiree


28. oktober 2015 | Middag