SØT & SUNN SOMMERKAKE | alle ingredienser fra matbutikken

Reklame 19. juli 2021 | Godis og kaker, Oppskrifter | Skriv kommentar

Kan bestilles hos ark.no HER

 

Episode 3 av min Mini IG TV serie gikk live i går, og denne gangen delte jeg en av kakeoppskriftene som du finner i  MIN SUNNE LIVSSTILSDAGBOK!

Boka har nemlig et eget kapittel med Søte og Sunne saker, og jeg håper å kunne friste med et godt utvalg av kaker, cookies, salte snacks, enkle desserter og andre søtsaker som ikke bare smaker godt, men gjør godt!

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Desiree Andersen (@fitfocus.no)

Denne kaka har fulgt meg i flere forskjellige varianter i noen år nå, men jeg elsker den, fordi den på mange måter representerer alt jeg ønsker å vise at et sunt kosthold kan være!

Den er enkel å lage, få ingredienser, du finner alt du trenger på vanlig matbutikk og selv om det er en kake, så er den ernæringsmessig sammensatt slik at den kunne vært spist til et hvilket som helst måltid om du vil!

Til bunnen:

Ingredienser

  • Til kaka
  • 2 store modne bananer
  • 4 egg
  • 4 ss havregryn
  • 1 ss fiberhusk (evt. 2 ss havregryn til)
  • 2 ts bakepulver

Til fyllet:

Ingredienser

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 200 g mascarpone eller 2 dl pisket krem
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 2-4 ss sukrin / annen søtning etter smak
  • Friske bær

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader varmluft.
  • Ha alle ingrediensene til kaka i en blender og blend til du får en tynn, klumpfri røre.
  • Ha et bakepapir på stekebrettet og hell røra utover. Du trenger ikke å bre den utover eller forme den på noe vis. Du kan skjære kaka til når den er helt ferdig.
  • Stekes midt i ovnen i 10 minutter. Ta den ut og avkjøl helt.
  • I mens kan du lage fyllet.
  • Visp sammen yoghurt, mascarpone og vaniljefrø. Smak til med sukrin eller annen søtning.
  • Bre kremen over hele bunnen og topp med friske bær.

Neste søndag kl.21:00 kommer en ny episode i IG TV serien min. Følg meg gjerne på Instagram HER

 

Stort Smil

Desiree

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.