SUNNERE BANANASPLIT | den ultimate sommerdesserten

Reklame 9. juni 2021 | Godis og kaker, Oppskrifter | Skriv kommentar

egen reklame

Over 100 sunne sommer oppskrifter og treningsøkter HER

 

 

Jeg konstaterer at sommeren har kommet for å bli og har i dag tatt et stort dykk ned i alle oppskriftene jeg har utviklet for sommeren 2021! I dag har det vært fotodag på kjøkkenet og både smuldrepai, flere digge salater og diverse isdesserter er fotografert, filmet og klare for å deles både her på bloggen og Instagram.

Liker du å se matlagingsfilmer så er helt klart Instagram platformen du burde følge meg på, da jeg poster flere ukentlige oppskrifter der, med film. Du finner meg HER

I dag er det onsdag/ lillelørdag, og jeg prøver å holde litt liv i tradisjonen med å poste noe søtt og sunt hver onsdag. I dag blir det denne enkle og sunne versjonen av en banansplitt!

Noen ganger når jeg får en ide til en oppskrift tenker jeg:

– Huuum… blir det godt da? Jeg prøver!

Denne oppskriften var en sånn en. For i utgangspunktet er jeg ikke så glad i banan 😉 Og ikke peanøttsmør heller! Når det er sagt så kan du fint droppe peanøttsmør i denne oppskriften. Jeg ville bare ha med noe litt salt og litt crunchy.

Så hva har jeg gjort her?

Jo, jeg har erstattet iskremen med frossen banan, smurt med litt peanøttsmør og et dryss mørk sjokolade.

Så har jeg toppet «isen» med en fluffy yoghurtkrem og friske bær. Og litt mer sjokolade da.

til 4 porsjoner:

Ingredienser

  • 2 store, godt modne bananer
  • 2 dl gresk yoghurt – gjerne med vaniljesmak
  • 1 dl kremfløte
  • 80% mørk sjokolade
  • 2 ts salt peanøttsmør
  • Diverse frukt og bær

Fremgangsmåte

  • Del bananen i to på langs, smør med litt peanøttsmør og dryss på hakket sjokolade. Sett i frysa i minst 30 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk opp den greske yoghurten så den blir litt luftig. Hvis ikke du finner med vaniljesmak kan du tilsette litt vanilje essens og sukrin.
  • Rør sammen yoghurt og krem.
  • Ta bananene ut av frysa, topp med krem, bær og sjokolade.

Tips: hvis du lar bananen stå lengre i frysa enn 1 time kan det være lurt å la den tine 10 minutter på benken før du tar på topping. 

Håper det smaker.

 

Stort Smil

Desiree

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.