egen reklame
Kjøp bøkene mine hos Ark.no HER
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Jeg har en tendens til å få dille på enkelte råvarer, og da blir det myyyye av den på mine sosiale medier 😉
Akkurat nå heter min lille dille sitron. Noe som har resultert i DISSE sitronkjeksene, DISSE hjemmelagde vingummiene og nå denne deilige desserten av yoghurtkrem og lemoncurd!
Ikke hørt om lemoncurd før?
Det er egentlig ikke så lett å finne noe norskt å sammenligne det med? Konsistensen er litt som en myk Hapå? Smaken er som FOX karamell <3 Det smaker nydelig og kan brukes til utrolig mye.
Mange smører det på lune rundstykker eller boller, har det på pavlova, over fruktsalat eller som her – dessert.
Til 6 dessertglass trenger du:
Ingredienser
- saften fra 2 sitroner
- revet skall av 1 økologisk sitron
- 2 eggeplommer
- 50 gram sukrin + eller annen søtning *
- 40 gram meierismør i terninger
*velger du å bruke 50 gram sukker her i stede for sukrin vil du få en dessert med svært lite sukker i! Sukker i seg selv er ikke helsefarlig, det er mengden vi har en tendens til å spise som er problemet. Selv med sukker har du her en blodsukkervennlig dessert. Lenge leve et balansert kosthold!
Til kremen:
Ingredienser
- 2 dl kremfløte
- 4 dl gresk yoghurt
- 1 ts vaniljepulver eller noen dråper vanile essens.
Fremgangsmåte
- Ha sitronsaft, eggeplommer og ønsket søtning i en kjele.
- Varm opp på middels varme mens du rører rundt. Viktig at det ikke koker.
Etter noen minutter vil den begynne å tykne. Fortsett å røre til den blir tykk som en kakerøre. - Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn smørret. Hell over på glass og sett kaldt.
- Skal oppbevares i kjøleskapet.
- Pisk fløte og vanilje til krem. Rør inn yoghurten.
- Legg krem og lemoncurd lagvis i glass og server.
Håper det smaker!
Stort Smil
Desiree